Medister med grønlangkål

Medister med grønlangkål

Servér en sikker klassiker på få minutter.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege-/kogetid: 25 min.
  • 1 medisterpølse
  • 1 spsk. olie + 1 spsk. smør
  • Grønlangkål:
  • 350 g frisk grønkål
  • 25 g smør
  • 2½ spsk. hvedemel
  • 4 dl letmælk
  • salt og sukker
  • Pynt: evt. ½ rødløg
  • Tilbehør: kartofler, evt. små sukkerbrunede

  1. Brun medisterpølsen ved høj varme i olie og smør i cirka 5 min. Skru ned, og steg videre i ca. 20 min.
  2. Grønlangkål:Rib kålen, skyl den, og kog den næsten mør i ca. 15 min. i letsaltet vand. Afdryp den.
  3. Hak kålen fint − enten på et skærebræt eller i foodprocessoren.
  4. Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Tilsæt kogende mælk lidt ad gangen. Kog stuvningen igennem i 3-4 min. under omrøring. Kom kålen i. Kog igen under omrøring i 1-2 min. Smag til med salt og sukker.
  5. Servér grønlangkålen til medisterpølsen, evt. pyntet med rødløg i tynde både.