Medister med grønlangkål
Servér en sikker klassiker på få minutter.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege-/kogetid: 25 min.
- 1 medisterpølse
- 1 spsk. olie + 1 spsk. smør
- Grønlangkål:
- 350 g frisk grønkål
- 25 g smør
- 2½ spsk. hvedemel
- 4 dl letmælk
- salt og sukker
- Pynt: evt. ½ rødløg
- Tilbehør: kartofler, evt. små sukkerbrunede
- Brun medisterpølsen ved høj varme i olie og smør i cirka 5 min. Skru ned, og steg videre i ca. 20 min.
- Grønlangkål:Rib kålen, skyl den, og kog den næsten mør i ca. 15 min. i letsaltet vand. Afdryp den.
- Hak kålen fint − enten på et skærebræt eller i foodprocessoren.
- Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Tilsæt kogende mælk lidt ad gangen. Kog stuvningen igennem i 3-4 min. under omrøring. Kom kålen i. Kog igen under omrøring i 1-2 min. Smag til med salt og sukker.
- Servér grønlangkålen til medisterpølsen, evt. pyntet med rødløg i tynde både.