Mexicansk opskrifter

Fajitas med oksekød og melfrie tortillas

Her får du opskriften på tre mexicanske klassikere.

Ingredienser

  • FAJITAS MED OKSEKØD
  • 4 PERSONER
  • 600-800 g flanksteak
  • FAJITA-MARINADE:
  • ½ dl tamari (glutenfri soja)
  • ½ dl limesaft (ca. 6-8 lime)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk kokossukker
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • PEBERFRUGT OG LØG:
  • 2 løg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • saften fra ½ lime
  • salt og godt med friskkværnet peber
  • kokosolie til stegning
  • GUACAMOLE:
  • 3 modne avokadoer
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • saft af 1 lime
  • 1 tomat skåret i tern
  • ½ tsk stødt chilipulver
  • 2 spsk finthakkede korianderblade
  • salt og friskkværnet peber
  • TILBEHØR:
  • 200 g cremefraiche 38 % 200 g revet ost
  • MELFRIE TORTILLAER
  • 6 STK.
  • 60 g mandelmel
  • 1 dl kartoffelfibre
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 2 æg
  • 30 g smeltet smør
  • 1 lille håndfuld korianderblade (kan udelades)
  • 1 dl kogende vand
  • 1 tsk salt
  • PICO DE GALLO
  • 600 g store modne tomater
  • 1 løg
  • 1 rød chili
  • 1 grøn chili
  • 1 stort bundt koriander
  • saften fra 1-2 lime
  • 1-2 tsk salt

Sådan gør du:

  1. FAJITAS MED OKSEKØD
  2. Bland marinaden, og lad kødet marinere heri i 5-6 timer eller natten over. Opvarm en grillpande til høj varme, og steg kødet ca. 3-4 minutter på hver side. Kødet må gerne steges lidt hårdt, så det får en sprød skorpe. Tag kødet af, og lad det hvile i ca. 4-5 minutter, inden du skærer det i tynde strimler. Skær løg og peberfrugter i tynde skiver.
  3. Varm kokosolie på en pande, og steg løg og peberfrugter, til de er møre. Krydr med salt, peber og limesaft. Fordel de stegte grønsager i et stort fad, og læg kødstrimlerne ovenpå. Halver avokadoerne, og fjern stenene. Tag kødet ud, og mos det groft i en skål sammen med hvidløg og limesaft. Bland resten af ingredienserne i. Server i skåle med guacamole, pico de gallo, cremefraiche, revet ost og tortillaer.
  4. MELFRIE TORTILLAER
  5. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Bland mandelmel, kartoffelfibre, loppefrøskaller og salt i en skål. Kom æg, smeltet smør og finthakket koriander ved, og pisk det godt. Hæld kogende vand i, og pisk igen.
  6. Fordel nu dejen i runde klatter på to bageplader med bagepapir. Glat dem så tyndt ud, du kan, med en dejskraber dyppet i koldt vand. Alternativt kan du presse dem flade ved at lægge et lille stykke bagepapir henover og rulle dem med en kagerulle. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de bliver gyldne i kanten. Tag pladen ud, løsn tortillaerne fra bagepapiret med en spatel, og lad dem afkøle.
  7. PICO DE GALLO
  8. Skær tomaterne i tern, og knug dem fri for væde. Pil og hak løget fint. Flæk chilierne, fjern frøene, og hak chilikødet og koriander fint. Bland nu alle ingredienserne i en skål, og lad den trække før servering. Smag til med salt.
  9. Her får du opskriften på tre mexicanske klassikere.
  10. Opskrifterne er fra Jane Faerbers kogebog, LCHF Året rundt, Politikens Forlag, 250 kr.