Mexicanske nakkekoteletter med majs-klatkager
Byd på en festlig middag med masser af smag og flotte farver. Disse nakkekoteletter er tilberedt med den mexicanske adobosovs og serveres med lækre majs-klatkager, der smager virkelig skønt.
4 personer
Total:1 time 30 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 4 tykke nakkekoteletter
Adobosovs:
- 2 løg
- 4-6 fed hvidløg
- 3 store tomater
- 2 friske, røde chili
- 2 spsk. farin
- 3 spsk. rød- eller hvidvinseddike
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. salt
Majsklatkager (12 stk.):
- 150 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 3 æg
- 1 dl mælk
- 200 g majskerner (friske eller frosne)
- 1 tsk. chiliflager
- olivenolie og smør til stegning
Tilbehør:
- 2-3 avocado
- limebåde
- frisk koriander
- evt. rå chili eller syltede jalapenos
Sådan gør du:
- Adobosovs: Pil løg og hvidløg, og skær løgene i både. Skyl tomater og chili, og skær dem i halve. Bred grøntsagerne ud på en oliesmurt bageplade, og steg dem under grillen i ovnen, til de får sorte pletter.
- Blend alle grøntsagerne sammen med farin, vineddike og krydderier, og del sovsen i 2 portioner. Afkøl.
- Vend koteletterne grundigt med en portion sovs, og lad dem trække i 30 min. på køkkenboret eller i 4-12 timer i køleskabet.
- Majsklatkager: Rør alle ingredienserne sammen i nævnte rækkefølge, og steg dejen som klatkager på en middelvarm pande med olie og smør i 3-4 min. på hver side.
- Tænd grillen i ovnen. Læg koteletterne i en smurt bradepande, og steg dem under grillen i 5-8 min. på hver side afhængig af tykkelse – hæld saften fra undervejs.
- Server koteletterne med friske stykker avocado, limebåde, majsklatkager, ekstra sovs, frisk koriander og evt. ekstra chili.