Middagssalat med bøf og edamamebønner

Middagssalat med bøf og edamamebønner

Lækker salat med skiver af mørt oksekød.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Stegetid: ca. 10 min.
  • 2-3 møre oksebøffer
  • salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 15 g smør
  • Desuden:
  • 250 g edamamebønner (fra frost)
  • 2 forårsløg
  • 200 g cherrytomater
  • 1 lille bdt. radiser
  • 75 g blandede spæde salater
  • Dressing:
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Tilbehør: fuldkornsbrød

  1. Krydr kødet med salt og peber.
  2. Varm olie og smør op på en pande, til smørret er gyldent og afbruset. Brun bøfferne på begge sider ved god varme. Steg bøfferne færdig ved jævn varme i 3-4 min. på hver side. Skær kødet i tynde skiver.
  3. Kog bønnerne i 5 min. i letsaltet vand. Kom dem i en sigte, og overbrus med koldt vand. Afdryp.
  4. Snit forårsløgene, og skær tomaterne i halve. Skær radiserne i skiver. Skyl salaten grundigt, og afdryp den.
  5. Fordél salaten i bunden af et fad. Fordél tomater, forårsløg, radiser og bønner over. Læg kødet herover.
  6. Pisk dressingen sammen, og dryp den over salaten.