Middagssalat med bøf og edamamebønner
Lækker salat med skiver af mørt oksekød.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Stegetid: ca. 10 min.
- 2-3 møre oksebøffer
- salt og peber
- 1 spsk. olivenolie
- 15 g smør
- Desuden:
- 250 g edamamebønner (fra frost)
- 2 forårsløg
- 200 g cherrytomater
- 1 lille bdt. radiser
- 75 g blandede spæde salater
- Dressing:
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. dijonsennep
- Tilbehør: fuldkornsbrød
- Krydr kødet med salt og peber.
- Varm olie og smør op på en pande, til smørret er gyldent og afbruset. Brun bøfferne på begge sider ved god varme. Steg bøfferne færdig ved jævn varme i 3-4 min. på hver side. Skær kødet i tynde skiver.
- Kog bønnerne i 5 min. i letsaltet vand. Kom dem i en sigte, og overbrus med koldt vand. Afdryp.
- Snit forårsløgene, og skær tomaterne i halve. Skær radiserne i skiver. Skyl salaten grundigt, og afdryp den.
- Fordél salaten i bunden af et fad. Fordél tomater, forårsløg, radiser og bønner over. Læg kødet herover.
- Pisk dressingen sammen, og dryp den over salaten.