Minestrone med sølvbeder
Den fyldige italienske grøntsagssuppe - her i en lækker version med sølvbeder. Mums!
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: 30 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- ½ sølvbede (150 g)
- 1 løg (finthakket)
- 1-2 fed hvidløg (finthakket)
- 1-2 spsk olivenolie
- 1 gulerod (i små terninger)
- 1 stilk bladselleri (i små terninger)
- salt og peber
- 1 spsk konc. tomatpuré
- 1 l grønsags- eller hønsebouillon (eller vand)
- 1 krydderbuket (1 laurbærblad, 3 kviste timian, 4 persillestilke)
- 50 g små pastastykker
- evt. 1 dåse hvide bønner eller kikærter
- Tilbehør:
- parmesanost
- groft brød
- Del sølvbeden i stilkeog blade og skyl dem i koldt vand. Skær stilkenei mundrette stykkerog snit bladene fint.
- Steg løg og hvidløgbløde i en gryde medolie ca. 5 min. Tilsætgulerod, bladselleri ogsølvbedestilke. Vendrundt, krydr med saltog peber og tilsæt tomatpuréog bouillon.
- Giv det et opkog ogtilsæt krydderbuketten.Lad suppen simre 15min. Tag krydderbukettenop.
- Tilsæt pasta og evt.afdryppede bønner/kikærter.Lad suppen simre,til pastaen er mør.
- Tilsæt sølvbedebladeog kog igennem et parminutter. Smag til medsalt og peber og serveri varme, dybe tallerknermed friskrevet parmesanostog groft brød.