Minestrone med sølvbeder

Minestrone med sølvbeder

Den fyldige italienske grøntsagssuppe - her i en lækker version med sølvbeder. Mums!

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • ½ sølvbede (150 g)
  • 1 løg (finthakket)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1 gulerod (i små terninger)
  • 1 stilk bladselleri (i små terninger)
  • salt og peber
  • 1 spsk konc. tomatpuré
  • 1 l grønsags- eller hønsebouillon (eller vand)
  • 1 krydderbuket (1 laurbærblad, 3 kviste timian, 4 persillestilke)
  • 50 g små pastastykker
  • evt. 1 dåse hvide bønner eller kikærter
  • Tilbehør:
  • parmesanost
  • groft brød

  1. Del sølvbeden i stilkeog blade og skyl dem i koldt vand. Skær stilkenei mundrette stykkerog snit bladene fint.
  2. Steg løg og hvidløgbløde i en gryde medolie ca. 5 min. Tilsætgulerod, bladselleri ogsølvbedestilke. Vendrundt, krydr med saltog peber og tilsæt tomatpuréog bouillon.
  3. Giv det et opkog ogtilsæt krydderbuketten.Lad suppen simre 15min. Tag krydderbukettenop.
  4. Tilsæt pasta og evt.afdryppede bønner/kikærter.Lad suppen simre,til pastaen er mør.
  5. Tilsæt sølvbedebladeog kog igennem et parminutter. Smag til medsalt og peber og serveri varme, dybe tallerknermed friskrevet parmesanostog groft brød.