Mini-cheesecake med kirsebær

Mini-cheesecake med kirsebær

(12 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/bagetid: 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 150 g knuste kiks (digestive)
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk stødt kanel
  • 50 g smeltet smør
  • Creme:
  • 200 g flødeost
  • 1 dl cremefraiche 18% (eller græsk yoghurt)
  • 75 g sukker
  • 2 æg (str. L)
  • 1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
  • Frugt:
  • 250 g kirsebær (200 g udstenede)
  • 1 usprøjtet citron
  • ½ dl vand
  • 50 g sukker
  • 2 tsk majsstivelse

  1. Tænd ovnen på 160 grader og tag flødeost, cremefraiche og æg ud af køleskabet. Læg papirforme i en muffinformmed 12 huller.
  2. Bland knuste kiks medsukker, kanel og smør og pres det ud i bunden af hullerne. Brug f.eks.bunden af et kraftigt glas til at presse kiksebundenjævn. Sæt formeni ovnen 10 min.
  3. Rør flødeosten jævnog rør cremefraiche og sukker i. Rør æggene i ét ad gangen og tilsætvanilje.
  4. Fordel cremen i hullerne og sæt formentilbage i ovnen i 15-20 min. – til cremen akkurat er stivnet. Stil formen på en rist og ladkagerne afkøle mindst 20 min., før de tagesud af formen og afkøleshelt.
  5. Udsten kirsebærrene, skær dem i halve og læg dem i en gryde med 1 tsk fintrevet citronskal og 2 tsk citronsaft. Tilsæt vand, sukker og majsstivelse og kog det igennem under omrøring,til det bliver tykt og jævnt – ca. 3 min.
  6. Hæld det i en skål tilafkøling. Pynt kagerne med kirsebærsovsen og stil dem koldt.