Mini florentinere med havtorncreme
Prøv disse mini florentinere med creme lavet på havtorn, der giver en skøn syrlig og aromatisk smag.
20 stk.
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- 100 g sukker
- 75 g smør
- 1 spsk. glukose eller flydende honning
- 100 g mellemfint hakkede mandler
- Havtorncreme:
- 50 g havtorn fra frost eller brug blåbær eller brombær
- ½ dl vand
- 200 g flormelis
- 150 g blødt smør
- Desuden:
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du:
- Fløde, sukker, smør og glukose koges sammen ca. 3-4 min. Tilsæt mandlerne, og kog dem med 2 min.
- Fordel massen i ½ cm tykkelse i en smurt slip-let minimuffinform, hvor bundstørrelsen af kagerne er 4 cm i diameter.
- Bag dem ved 180 gr. i ca. 8 min. Afkøl dem et par min. Løsn dem forsigtigt, og tag dem ud af formen.
- Smelt chokoladen som beskrevet i boksteksten her på siderne. Dyp halvdelen af hver kage i chokolade. Læg dem på bagepapir, og lad chokoladen stivne evt. i køleskab.
- Kog havtorn og vand op 2-3 min. Pisk eller blend det jævnt til en puré. Afkøl.
- Pisk flormelis, smør og havtornpuré til en luftig smørcreme. Fordel cremen mellem kagerne to og to.