Nemme mini-kyllingefrikadeller med sesamfrø
Disse lækre kyllingefrikadeller har et asiatisk twist og er vendt i sesam. De er nemme at lave og er med garanti et hit i en travl hverdag.
4 personer
Ingredienser
- 400-500 g hakket kylling
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. sojasauce
- 1 ds. vandkastanjer
- 2 spsk. hvedemel
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. revet løg
- 2 tsk. karry
- 1 spsk. fintrevet frisk ingefær
- 1 æg peber
- 1 dl sesamfrø
- 2 spsk. olie til stegning
- limebåde, frisk koriander
- sojasauce, sød chilisauce og kogte ægnudler og broccolibuketter
Sådan gør du:
- Rør kyllingekødet med salt og sojasauce.
- Afdryp vandkastanjerne, og hak dem mellemfint f.eks. i en foodprocessor eller brug en kniv. Rør dem i kødet.
- Rør de øvrige ingredienser til farsen i. Rør farsen godt sammen.
- Dyb en barneske eller stor teske i koldt vand. Tag herefter en portion fars op på skeen, og form en lille frikadelle i hånden. Vend den i sesamfrø.
- Varm olien op på en pande. Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme ca. 12 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs.
- Tjek, at frikadellerne er gennemstegt. Pynt med limebåde og koriander.