Nemme mini-kyllingefrikadeller med sesamfrø

Nemme mini-kyllingefrikadeller med sesamfrø

Disse lækre kyllingefrikadeller har et asiatisk twist og er vendt i sesam. De er nemme at lave og er med garanti et hit i en travl hverdag.

4 personer

Ingredienser

  • 400-500 g hakket kylling
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 ds. vandkastanjer
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. revet løg
  • 2 tsk. karry
  • 1 spsk. fintrevet frisk ingefær
  • 1 æg peber
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 spsk. olie til stegning
  • limebåde, frisk koriander
  • sojasauce, sød chilisauce og kogte ægnudler og broccolibuketter

Sådan gør du:

  1. Rør kyllingekødet med salt og sojasauce.
  2. Afdryp vandkastanjerne, og hak dem mellemfint f.eks. i en foodprocessor eller brug en kniv. Rør dem i kødet.
  3. Rør de øvrige ingredienser til farsen i. Rør farsen godt sammen.
  4. Dyb en barneske eller stor teske i koldt vand. Tag herefter en portion fars op på skeen, og form en lille frikadelle i hånden. Vend den i sesamfrø.
  5. Varm olien op på en pande. Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme ca. 12 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs.
  6. Tjek, at frikadellerne er gennemstegt. Pynt med limebåde og koriander.