Mini tomat-tiramisu og cheesy rosemary
Når man siger tiramisu tænker man oftest på den dejlig dessert, men i dette tilfælde er det en dejlig snack med cherrytomater og en skøn drink med grappa og lime.
Mini tomat-tiramisu og cheesy rosemary til 4
Total:3 timer
Ingredienser
- 500 g cherrytomater
- 1 spsk olivenolie + 1 dl til glasset
- ½ tsk fint salt
- sort peber
- 1 tsk sukker
- 2 tykke skiver hvedebrød
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk fintrevet parmesanost
- ½ tsk salt
- 250 g ricotta
- frisk rosmarin.
- Cheesy Rosemary
- 5 cl. grappa
- 2 cl. friskt presset limesaft
- 2 cl. sukkersirup*
- 1 lille håndfuld rosmarin
- 1 skefuld ricotta.
Sådan laver du Mini tomat-tiramisu og cheesy rosemary
- Halver tomaterne og vend dem med olie, salt, peber og sukker. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir på og bag 1½ time ved 75 grader. Kom tomaterne i et glas og hæld olivenolie over. Gem dem på køl til du skal bruge dem.
- Riv brødet i små stykker, og kom dem i en bradepande. Knus hvidløget udover, og vend det sammen med 1 spsk olie, salt og revet parmesan. Bag stykkerne sprøde i ovnen i 5-10 min ved 180 grader. Lad det køle af inden brug.
- Pisk ricottaen så den bliver luftig.
- Anret tiramisuen i små glas. Start med en skefuld tomater i olie, så en skefuld pisket ricotta, 1 skefuld tomater og drys med det sprøde brød til sidst. Pynt med friske rosmarinblade.
- Cheesy Rosemary
- Alle ingredienserne shakes med isterninger, og sigtes over i et highball (højt) glass fyldt med isterninger. Der garneres med en kvast rosemarin.