Opskrift på tomat-tiramisu og cheesy rosemary

Mini tomat-tiramisu og cheesy rosemary

Når man siger tiramisu tænker man oftest på den dejlig dessert, men i dette tilfælde er det en dejlig snack med cherrytomater og en skøn drink med grappa og lime.

Mini tomat-tiramisu og cheesy rosemary til 4

Total:3 timer

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie + 1 dl til glasset
  • ½ tsk fint salt
  • sort peber
  • 1 tsk sukker
  • 2 tykke skiver hvedebrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk fintrevet parmesanost
  • ½ tsk salt
  • 250 g ricotta
  • frisk rosmarin.
  • Cheesy Rosemary
  • 5 cl. grappa
  • 2 cl. friskt presset limesaft
  • 2 cl. sukkersirup*
  • 1 lille håndfuld rosmarin
  • 1 skefuld ricotta.

Sådan laver du Mini tomat-tiramisu og cheesy rosemary

  1. Halver tomaterne og vend dem med olie, salt, peber og sukker. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir på og bag 1½ time ved 75 grader. Kom tomaterne i et glas og hæld olivenolie over. Gem dem på køl til du skal bruge dem.
  2. Riv brødet i små stykker, og kom dem i en bradepande. Knus hvidløget udover, og vend det sammen med 1 spsk olie, salt og revet parmesan. Bag stykkerne sprøde i ovnen i 5-10 min ved 180 grader. Lad det køle af inden brug.
  3. Pisk ricottaen så den bliver luftig.
  4. Anret tiramisuen i små glas. Start med en skefuld tomater i olie, så en skefuld pisket ricotta, 1 skefuld tomater og drys med det sprøde brød til sidst. Pynt med friske rosmarinblade.
  5. Cheesy Rosemary
  6. Alle ingredienserne shakes med isterninger, og sigtes over i et highball (højt) glass fyldt med isterninger. Der garneres med en kvast rosemarin.