Minimuffins med gedeost og salvie og sage margarita
Drøm dig til de lune sommeraftner med en lækker muffinsnack og en kold margarita.
19 minimuffins
Ingredienser
- 120 g hvedemel
- 70 g grahamsmel
- 1½ tsk bagepulver
- ½ tsk fint salt
- 1 æg
- 1 ¼ dl mælk
- ¾ dl olivenolie + ekstra til formene
- 100 gedeost
- 1 spsk finthakket, frisk salvie + ekstra til pynt.
- Sage Margarita
- 5 cl. tequila (helst 100 % agave)
- 3 cl. friskpresset limesaft
- 2 cl. agavesirup*
- 1 håndfuld salvie
Sådan gør du
- 1. Bland begge meltyper i en skål med bagepulver og salt. Lav en fordybning i midten.
- 2. Pisk æg sammen med mel, mælk og olie, og hæl det ned i fordybningen i melet. Smuldr gedeosten deri og kom salvien i. Miks det hele hurtigt sammen. Det må ikke blandes for længe, da dette giver tunge, kedelige muffins.
- 3. Det gør ikke noget, hvis der er et par melklumper – de forsvinder under bagningen.
- 4. Smør minimuffin-formene med olie, og fyld dem næsten helt op med dej. Pynt evt. med hele salvieblade. Bag ved 200 gr. i 7-10 minutter.
- Sage Margarita
- Alle ingredienserne shakes med isterninger, og sigtes over i et lowball (lavt) glass fyldt med isterninger. Der garneres med en kvast salvie, kan købes i helsekostbutikker.