Minitærter med spinat og røget laks

Minitærter med spinat og røget laks

Lækre små minitærter med spinat og røget laks gør sig godt på et frokostbord.

Ingredienser

  • Minitærter med spinat og røget laks
  • Tærtedej:
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 1 dl sesamfrø
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. koldt vand
  • Fyld:
  • 200 g spæd spinat
  • 5-6 forårsløg
  • 4 æg
  • 250 g ricotta eller hytteost
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 150 g røget laks

  1. Skær smørret i småtern. Smuldr smørret ihvedemel, sesamfrø ogsalt, til det ligner revetost. Brug evt. en foodprocessor,det er lynhurtigt.Saml dejen med æggeblommeog vand. Laddejen hvile tildækket 30min. i køleskab. Beklæd4-6 små tærteforme meddejen. Forbag tærtebundene10 min. ved 200 gr.på midterste ovnribbe.
  2. Skyl spinaten grundigt.Snit forårsløgene i tyndeskiver. Kog spinat og løg2-3 min. i letsaltet vand,og afdryp det godt i ensigte.
  3. Pisk æg og ricottasammen. Tilsæt tern afrøget laks, salt og peber.Vend grønsagerne i. Komfyldet i formen. Stil tærteni ovnen ved 175 gr. påmidterste ovnribbe ca. 40min., til den er gennembagtog gylden.