Minitærter med spinat og røget laks
Lækre små minitærter med spinat og røget laks gør sig godt på et frokostbord.
Ingredienser
- Minitærter med spinat og røget laks
- Tærtedej:
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- 1 dl sesamfrø
- ¼ tsk. salt
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. koldt vand
- Fyld:
- 200 g spæd spinat
- 5-6 forårsløg
- 4 æg
- 250 g ricotta eller hytteost
- 1 tsk. salt
- peber
- 150 g røget laks
- Skær smørret i småtern. Smuldr smørret ihvedemel, sesamfrø ogsalt, til det ligner revetost. Brug evt. en foodprocessor,det er lynhurtigt.Saml dejen med æggeblommeog vand. Laddejen hvile tildækket 30min. i køleskab. Beklæd4-6 små tærteforme meddejen. Forbag tærtebundene10 min. ved 200 gr.på midterste ovnribbe.
- Skyl spinaten grundigt.Snit forårsløgene i tyndeskiver. Kog spinat og løg2-3 min. i letsaltet vand,og afdryp det godt i ensigte.
- Pisk æg og ricottasammen. Tilsæt tern afrøget laks, salt og peber.Vend grønsagerne i. Komfyldet i formen. Stil tærteni ovnen ved 175 gr. påmidterste ovnribbe ca. 40min., til den er gennembagtog gylden.