Minitræstammer med brændte mandler
Når det er jul, er det så hyggeligt at lave konfekt sammen. Prøv opskriften på disse fine minitræstammer med marcipan og brændte mandler.
12 stk.
Ingredienser
- 300 g marcipan, evt. med lakrids
- 200 g blød nougat
- 200 g mørk chokolade
- 4 spsk. hakkede brændte mandler (se opskrift herunder eller brug færdigkøbte)
Sådan gør du:
- Rul marcipanen ud i et rektangel på husholdningsfilm ca. 20 x 30 cm. Tryk nougaten ud på et andet stykke husholdningsfilm i samme størrelse.
- Læg nougaten over marcipanen, og træk filmen af. Halver rektanglen på den lange led.
- Skær hver af de lange stykker i 6 stykker hver. Rul sammen til 12 små roulader. Lad rouladerne trække tildækket i køleskab 1 times tid.
- Smelt den mørke chokolade (se bokstekst). Overtræk træstammerne, og fordel dem på husholdningsfilm. Drys hakkede, brændte mandler over. Lad chokoladen stivne.