Moelleux au chocolat: Lynhurtig kage på 12 minutter
Prøv den nemme kage, der oveni er kendt som en af verdens bedste kager. Kagen er fransk og kaldes også “lavakage” på dansk, da den er spørd uden på, men har et “hjerte” af smeltet chokolade inden i.
2 stk
Total:22 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
- 75 g mørk chokolade
- 60 g smør + 1 spsk smeltet smør
- 50 g sukker
- 25 g mel
- 2 æg
- 4 stykker chokolade
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader. Smelt 1 spsk. smør. Pensl 2 ramekiner (små runde porcelænsforme) med smeltet smør.
- Smelt smør og chokolade over vandbad.
- Pisk æg og sukker sammen, til det er skummende. Tilsæt mel.
- Pisk den smeltede chokolade og smør sammen, til det er en homogen masse.
- Hæld chokoladeblandingen i dejen. Rør dejen sammen, til den er ensartet.
- Fyld dej i halvdelen af formene, og læg to stykker chokolade i hver form. Hæld resten af dejen i formene.
- Bag kagerne i 10-12 min., og lad dem afkøle i 5-6 min. Hjertet af kagerne skal meget gerne være flydende. Server kagerne lune.