opskrift på mørbradgryde

Mørbradgryde med søde kartofler og appelsin

Simremad af den hyggelige og varmende slags, bl.a. med mørbrad, appelsin, søde kartofler og fennikel – fint krydret med kanel og serveret med couscous. Her får du opskriften på en mørbradgryde, der ikke vælter kalorieregnskabet.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    490 Kcal
  • Fedt:
    17 %
  • Protein:
    25 %
  • Kulhydrat:
    58 %

Mørbradgryde til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 350 g afpudset svinemørbrad
  • 1 spsk hvedemel
  • salt, friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g søde kartofler i et par cm store tern
  • reven skal og saft af 1 ubehandlet appelsin
  • ca. 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 lille stang kanel
  • 2-3 fennikler i kvarte
  • Servering:
  • Hakket, bredbladet persille
  • 2 dl couscous.

Sådan laver du mørbradgryde med søde kartofler

  1. Skær mørbraden i ca. 1 cm tykke skiver, bank dem evt. let med bagsiden af hånden og vend dem i mel, krydret med salt og peber. Ryst overflødigt mel af og brun skiverne på begge sider i olie.
  2. Bland kartoflerne ved og rør. Tilsæt appelsinsaft og -skal samt bouillon og kanelstang og lad det hele snurre, til kartoflerne er halvmøre.
  3. Læg fenniklerne i og lad retten snurre videre, til grøntsagerne er møre, men stadig har lidt bid.
  4. Smag til med yderligere krydderier, og servér retten med hakket, bredbladet persille og couscous.