Mørbradgryde med søde kartofler og appelsin
Simremad af den hyggelige og varmende slags, bl.a. med mørbrad, appelsin, søde kartofler og fennikel – fint krydret med kanel og serveret med couscous. Her får du opskriften på en mørbradgryde, der ikke vælter kalorieregnskabet.
Næringsindhold
- Energi pr. person:490 Kcal
- Fedt:17 %
- Protein:25 %
- Kulhydrat:58 %
Mørbradgryde til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 350 g afpudset svinemørbrad
- 1 spsk hvedemel
- salt, friskkværnet peber
- 1 spsk olivenolie
- 500 g søde kartofler i et par cm store tern
- reven skal og saft af 1 ubehandlet appelsin
- ca. 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 lille stang kanel
- 2-3 fennikler i kvarte
- Servering:
- Hakket, bredbladet persille
- 2 dl couscous.
Sådan laver du mørbradgryde med søde kartofler
- Skær mørbraden i ca. 1 cm tykke skiver, bank dem evt. let med bagsiden af hånden og vend dem i mel, krydret med salt og peber. Ryst overflødigt mel af og brun skiverne på begge sider i olie.
- Bland kartoflerne ved og rør. Tilsæt appelsinsaft og -skal samt bouillon og kanelstang og lad det hele snurre, til kartoflerne er halvmøre.
- Læg fenniklerne i og lad retten snurre videre, til grøntsagerne er møre, men stadig har lidt bid.
- Smag til med yderligere krydderier, og servér retten med hakket, bredbladet persille og couscous.