Mørbradspyd med raita

Mørbradspyd med raita

Servér mørbradspyd med raita, der er en frisk, indisk dressing med agurkestykker.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Stegetid: 20 min.
  • 1 svinemørbrad (ca. 500 g)
  • Marinade:
  • 3 spsk. østerssovs (eller sojasovs)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 8 træspyd
  • Desuden:
  • 6 blommer
  • 3 forårsløg
  • Raita:
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 dl agurk
  • 2 spsk. rosiner
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. spidskommen
  • salt og peber
  • Tilbehør: naanbrød

  1. Afpuds mørbraden, og skær kødet i mindre terninger.
  2. Pisk østerssovs og presset hvidløg sammen, og vend kødet heri. Lad det trække i 10 min.
  3. Sæt kødet på spyddene.
  4. Læg spyddene på bagepapir på en bageplade. Steg dem ved 225 grader i ca. 20 min. Vend spyddene efter 10 min.
  5. Tjek, at kødet er gennemstegt.
  6. Skær blommerne i både, og snit forårsløgene.
  7. Raita:Rør græsk yoghurt, agurk i små terninger, rosiner, presset hvidløg, spidskommen, salt og peber sammen til raita.
  8. Servér spyddene sammen med blommer, forårsløg, raita og brød.