Mormorlagkage med vaniljecreme
Køb nogle lækre bunde hos byens bager, lav cremen selv, og pynt lagkagen flot med flødeskum og friske jordbær, så har du en drøm af en mormorlagkage.
Ingredienser
- Mormorlagkage med vaniljecreme
- 3 lagkagebunde
- 1½ dl sherry el. sukkerlage af 1 dl vand og 1 dl sukker med lidt cognac
- Creme:
- 5 dl sødmælk
- 1 vaniljestang
- 6 past. æggeblommer
- 100 g sukker
- 3 spsk. maizena
- 3 dl piskefløde
- 2 dl knuste makroner
- Pynt:
- 500 g jordbær
- 1 glas ribsgele
- evt. lidt citronmelisse
- 3 dl piskefløde
- Lad mælken simre over svag varme i 5 min. med kornene af en flækket vaniljestang samt selve stangen. Pisk æggeblommer, sukker og maizena sammen. Kasser vaniljestangen, og pisk æggemassen i mælken. Kog forsigtigt cremen op under konstant omrøring, til den tykner. Rør jævnligt cremen igennem, mens den køler af, så ikke den bliver buddingagtig. Bland den helt kolde creme med flødeskum og knuste makroner.
- Fugt bundene let med sherry eller sukkerlage, og læg dem sammen med cremen. slut af med at danne en top af cremen på den øverste bund.
- Hæld 2-3 spsk. vand i et glas ribsgele, og smelt så geleen i mikroovnen. Dyp hvert af bærrene i den smeltede gele, inden det lægges på kagen. Geleen kan også smeltes i vandbad, regn med, at det tager op mod en halv time.
- Pynt kagen med de glaserede jordbær og evt. med frisk citronmelisse.
- Pisk fløden stiv, og smør lidt creme eller flødeskum på lagkagens kant med en kniv for at gøre den jævn og glat. sprøjt derefter flødeskummet på i streger nedefra og op. Afslut med en flødeskumskant hele vejen rundt øverst på kagen.