Mormors jordbærlagkage
10 personer
Ingredienser
- 3 lagkagebunde
- Creme:
- 2½ dl mælk
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- ½ stang vanilje
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- Desuden:
- ¾ l piskefløde
- 500 g jordbær
- 1 dl sukker
- Glasur:
- 3 dl flormelis
- 2 spsk. pasteuriseret æggehvide eller kogende vand
- Pynt:
- frisk mynte
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op. Kom cremen i en skål, og drys med lidt sukker. Afkøl.
- Pisk fløden til skum, og vend 1/3 af skummet i cremen.
- Tag ca. 100 g jordbær fra til pynt. Skær resten i skiver. Vend sukkeret i jordbærrene, og lad dem trække et par timer.
- Læg en lagkagebund på et lagkagefad. Fordel ca. 200 g jordbær i skiver med lidt saft over. Fordel halvdelen af cremen over. Læg en bund over, og fordel resten af jordbærskiverne og saften over. Fordel resten af cremen over. Læg den sidste bund over.
- Rør flormelis med pasteuriseret æggehvide til en glat glasur. Fordel det på kagens top.
- Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose. Sprøjt flødeskum på kagens kant. Pynt toppen af kagen med jordbærskiver, sæt evt. jordbærskiver langs kagens kant.
- Pynt med frisk mynte på toppen.