Mormors kylling i karry
Vær praktisk, og kog kyllingen dagen i forvejen, så er det dejlig hurtigt at lave en herlig klassiker på en almindelig hverdag.
4 personer
Ingredienser
- 1 kylling (ca. 1400 g)
- vand, salt og ca. 200 g frosne suppeurter til kogning
- 1 løg
- lidt smør
- 1 spsk. karrypulver (efter smag)
- 3 spsk. mel
- 4 dl siet og affedtet suppe fra kyllingen
- ca. 2 dl mælk
- salt og peber.
- Tilbehør: Løse ris
Sådan laver du mormors kylling i karry
- Kog kyllingen i vand med salt og urter, til kødet falder fra benene (ca. 5 kvarter). Tag den op, og lad den køle lidt af.
- Si suppen fra, og stil den på køl, så du nemt kan fjerne fedtet næste dag.
- Pil det reelle kød af kyllingen. Hvis du gør det dagen før, kan du fugte kødet med lidt af suppen, dække det med folie, og stille det på køl til næste dag.
- Pil og hak løget fint. Smelt lidt smør og svits karrypulveret let.
- Tilsæt løgene, og lad dem koge nogle min. i smørret. Tilsæt mel, og bland det godt med karrysmørret.
- Pisk suppen i blandingen, kog nogle min., og fortynd derefter med lidt mælk. Kog saucen igennem under omrøring og smag til. Bland kødet i saucen, og varm det hele godt igennem. Smag til med salt og peber, og server med løse ris.