Lav den fineste lagkage til mors dag

Lav den fineste lagkage til mors dag

Mor er den bedste i verden - og derfor skal hun selvfølgelig også forkæles på mors dag. Her har vi lavet en skøn hjerteformet lagkage med rabarber. Den flotte kage i hjertefacon er bagt som to firkantede bunde, der er skåret til 4 ens hjerter efter en skabelon. Kageresterne er brugt som krummer i fyldet sammen med en dejlig rabarbermos.

1 kage til 10-12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1½ time
  • Koge/bagetid: 30 min.
  • Rabarbermos:
  • 750 g rabarber
  • 1 stang vanilje
  • 225 g sukker
  • ½ dl vand
  • Kagebunde:
  • 425 g kagemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 225 g blødt smør
  • 375 g sukker
  • 250 g rabarbermos
  • 4 æg str. L
  • vaniljekorn
  • 1 ¾ dl mælk
  • evt. lidt rød frugtfarve
  • Frosting:
  • 125 g flødeost naturel
  • 125 g blødt smør
  • 4 spsk. rabarbermos
  • 375 g flormelis
  • evt. rød frugtfarve
  • Pynt: spiselige, usprøjtede blomster (f.eks. rosenblade, stedmoderblomster, syren, violer el. lign.)

Sådan laver du den fine lyserøde lagkage til mors dag

  1. Rabarbermos: Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem dem til kagedejen). Bland rabarberstykker med sukker, vand og den tomme vaniljestang, og damp dem møre under låg i ca. 8 min. Tag låget af, og kog det til en tæt mos i ca. 8 min. Hæld mosen i en skål til afkøling
  2. Tænd ovnen på 160 grader varmluft, og læg bagepapir i 2 bradepander (ca. 30x40 cm – se Tip).
  3. Kagebunde: Sigt kagemel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en håndmikser i mindst 3 min. Pisk rabarbermos i smørblandingen, og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vaniljekornene. Bland skiftevis mel og mælk i dejen, og tilsæt evt. lidt rød frugtfarve.
  4. Fordel dejen i de to bradepander, og bag kagerne i 15-18 min. Tjek med et træspyd om kagerne er gennembagte, og lad dem stå i formene i 10 min. Vend kagerne ud på 2 bageriste, og lad dem køle helt af.
  5. Frosting: Pisk flødeost og smør cremet i 1-2 min., og pisk rabarbermosen i. Pisk sigtet flormelis i lidt ad gangen til passende konsistens, og tilsæt evt. farve. Del massen i 2 portioner.
  6. Kage: Udstik/skær hver kage i 2 ens hjerter (ca. 20 cm). Smuldr det overskydende kage til krummer; brug evt. en foodprocessor.
  7. Bland den ene portion frosting med 400 g rabarbermos, og vend kagekrummerne i (måske skal du ikke bruge alle krummerne).
  8. Læg de 4 kagebunde sammen med kagekrummecremen. Smør frostingen på lagkagen med en palet, og sæt kagen koldt i mindst 1 time.
  9. Pynt med spiselige blomster, og evt. små pyntekugler: Bland en lille rest kagekrummefyld eller frosting med lidt ekstra kagekrummer, tril det til kugler, og tril dem i sukkerpynt.