Lav den fineste lagkage til mors dag
Mor er den bedste i verden - og derfor skal hun selvfølgelig også forkæles på mors dag. Her har vi lavet en skøn hjerteformet lagkage med rabarber. Den flotte kage i hjertefacon er bagt som to firkantede bunde, der er skåret til 4 ens hjerter efter en skabelon. Kageresterne er brugt som krummer i fyldet sammen med en dejlig rabarbermos.
1 kage til 10-12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 1½ time
- Koge/bagetid: 30 min.
- Rabarbermos:
- 750 g rabarber
- 1 stang vanilje
- 225 g sukker
- ½ dl vand
- Kagebunde:
- 425 g kagemel
- 1 spsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 225 g blødt smør
- 375 g sukker
- 250 g rabarbermos
- 4 æg str. L
- vaniljekorn
- 1 ¾ dl mælk
- evt. lidt rød frugtfarve
- Frosting:
- 125 g flødeost naturel
- 125 g blødt smør
- 4 spsk. rabarbermos
- 375 g flormelis
- evt. rød frugtfarve
- Pynt: spiselige, usprøjtede blomster (f.eks. rosenblade, stedmoderblomster, syren, violer el. lign.)
Sådan laver du den fine lyserøde lagkage til mors dag
- Rabarbermos: Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem dem til kagedejen). Bland rabarberstykker med sukker, vand og den tomme vaniljestang, og damp dem møre under låg i ca. 8 min. Tag låget af, og kog det til en tæt mos i ca. 8 min. Hæld mosen i en skål til afkøling
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft, og læg bagepapir i 2 bradepander (ca. 30x40 cm – se Tip).
- Kagebunde: Sigt kagemel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en håndmikser i mindst 3 min. Pisk rabarbermos i smørblandingen, og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vaniljekornene. Bland skiftevis mel og mælk i dejen, og tilsæt evt. lidt rød frugtfarve.
- Fordel dejen i de to bradepander, og bag kagerne i 15-18 min. Tjek med et træspyd om kagerne er gennembagte, og lad dem stå i formene i 10 min. Vend kagerne ud på 2 bageriste, og lad dem køle helt af.
- Frosting: Pisk flødeost og smør cremet i 1-2 min., og pisk rabarbermosen i. Pisk sigtet flormelis i lidt ad gangen til passende konsistens, og tilsæt evt. farve. Del massen i 2 portioner.
- Kage: Udstik/skær hver kage i 2 ens hjerter (ca. 20 cm). Smuldr det overskydende kage til krummer; brug evt. en foodprocessor.
- Bland den ene portion frosting med 400 g rabarbermos, og vend kagekrummerne i (måske skal du ikke bruge alle krummerne).
- Læg de 4 kagebunde sammen med kagekrummecremen. Smør frostingen på lagkagen med en palet, og sæt kagen koldt i mindst 1 time.
- Pynt med spiselige blomster, og evt. små pyntekugler: Bland en lille rest kagekrummefyld eller frosting med lidt ekstra kagekrummer, tril det til kugler, og tril dem i sukkerpynt.