Moules frites med sellerifritter og aioli
Den belgiske klassisker i opdateret version med sellerifritter (som ikke er ligeså kalorieholdige)
1
Ingredienser
- 300 g blåmuslinger med skal
- 50 g gulerod
- 50 g fennikel
- 50 g squash
- chili
- 50 g rød peberfrugt
- 1-2 fed hvidløg
- 1 valnøddestort stk. ingefær
- 1 tsk olie
- 2 dl bouillon (vand + pulver)
- 50 g drænet yoghurt, max 7%
- Sellerifritter
- 100 g selleri
- olie
- flagesalt
- Aioli
- 5 g mayonnaise
- 10 g skyr
- hvidløg citronsaft
Sådan gør du:
- Skræl og skær selleri i bjælker. Pensl dem med olie, og bag ved 200 grader, til de er sprøde og gyldne. Krydr med flagesalt.
- Rens muslingerne – kassér dem, der ikke lukker sig.
- Skræl gulerod og ingefær, skyl peberfrugt, fennikel (gem toppen til aioli), squash og chili, og pil hvidløgsfed. Hak alt helt fint, og steg i olie i et par minutter.
- Tilsæt muslinger og bouillon, og kog 4-5 minutter ved høj varme. Tag muslingerne op – kassér dem, der ikke har åbnet sig. Hold muslingerne varme.
- Kom drænet yoghurt i kogelagen, og varm igennem. Justér eventuelt konsistensen med ekstra bouillon.
- Rør mayonnaise sammen med skyr, knust hvidløg, hakket fennikeltop og citronsaft til en aioli.
- Servér den varme suppe med de lune muslinger i og aioli som tilbehør sammen med sellerifritter.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dl/opskrifter