Moules frites

Moules frites med aioli

Lav en nem omgang fritter ved at bage store kartofler i ovnen.

4

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Kartofler:
  • 800 g kartofler, f.eks. ditta
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • Hurtig aioli:
  • 1 dl mayonnaise
  • ½ fed hvidløg, revet
  • Muslinger:
  • 2 kg blåmuslinger, gerne fra line
  • 10 g + 80 g smør
  • 1 porre, skåret i små stykker
  • 2 gulerødder, i små stykker
  • 2 skalotteløg, skåret i tern
  • 2 fed hvidløg, revet
  • 4 dl hvidvin
  • ½ citron, saften heraf
  • salt og peber
  • 1 bundt persille, finthakket

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 225 grader. Skær kartoflerne i lange strimler, og vend dem med olie, salt og peber. Bag kartoflerne sprøde i ovnen i 25-30 min.
  2. Rør aiolien sammen.
  3. Skyl muslingerne og træk “skægget” af. Slå muslingerne i bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
  4. Smelt 10 g smør i en bred gryde, og sauter porre, gulerødder, skalotteløg og hvidløg ved mellemvarme i ca. 3 min, til de er bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt muslingerne, og rør rundt. Skru op for varmen, hæld hvidvin over muslingerne, og læg låg på gryden. Lad muslingerne dampe i 2-3 min, til de har åbnet sig. Tag dem op af gryden med en hulske, og dæk dem til, så de holder sig varme.
  5. Skær 80 g smør i tern, og pisk i saucen lidt ad gangen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kom muslingerne tilbage i gryden sammen med persillen, og rør godt rundt. Servér muslingerne dampende varme sammen med kartofler og aioli.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 3 opskrifter på lækker landmad