Moussaka med yoghurt-topping
Græsk moussaka indeholderhakket kød, der som regel er en favorit hos både børn og voksne.Denne version er bagt med yoghurt-topping,der er lettere end gratinmasse.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 1 time
- Stege/bagetid: 1 time og 15 min.
- Fryse-egnet
- 500 g hakket lamme- og kalvekød (eller oksekød)
- 2 spsk olivenolie + lidt til fadet
- 2 løg (hakkede)
- 4-5 fed hvidløg (knuste)
- 2 tsk frisk timian (hakket, eller ½ tsk tørret)
- 1 dl hvidvin (eller 1 dl vand + 2 tsk vineddike)
- salt og friskkværnet peber
- 750 g kartofler (2-3 mm tykke skiver)
- 4-5 store tomater (skiver)
- 1 stor aubergine (skiver)
- Topping:
- 3 æg (blommer og hvider)
- 400 g yoghurt (10%, fast græsk type)
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- evt. ½ muskatnød (fintrevet eller stødt)
- Tilbehør: grøn salat og evt. brød
- Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsætløg og lad dem stegemed i nogle min. Tilsæthvidløg, timian og vin og kog kødsovsen igennem i 10 min. Smagtil med salt og peber.
- Kog kartoffelskiverne i 10 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af oglæg dem i bunden af etovnfast fad smurt med olie. Krydr kartoflerne med salt og peber. Lægskiver af tomat ovenpå og derefter kødsovsen.
- Steg aubergineskiverne i olie på en pande på begge sider i ca. 10min. Fordél aubergineskiverne på kødsovsen.
- Topping: Rør æggeblommersammen medyoghurt, vend stiftpiskede æggehvider i og krydr med salt, peber og muskatnød. Fordel toppingen over kødsovseni det ovnfaste fad.
- Bag moussakaen ved 175 grader i 45 min., til den er gennembagt og gylden på toppen. Servérden rygende varme moussaka med salat og evt. brød.