Moussaka med yoghurt-topping

Moussaka med yoghurt-topping

Græsk moussaka indeholderhakket kød, der som regel er en favorit hos både børn og voksne.Denne version er bagt med yoghurt-topping,der er lettere end gratinmasse.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 1 time
  • Stege/bagetid: 1 time og 15 min.
  • Fryse-egnet
  • 500 g hakket lamme- og kalvekød (eller oksekød)
  • 2 spsk olivenolie + lidt til fadet
  • 2 løg (hakkede)
  • 4-5 fed hvidløg (knuste)
  • 2 tsk frisk timian (hakket, eller ½ tsk tørret)
  • 1 dl hvidvin (eller 1 dl vand + 2 tsk vineddike)
  • salt og friskkværnet peber
  • 750 g kartofler (2-3 mm tykke skiver)
  • 4-5 store tomater (skiver)
  • 1 stor aubergine (skiver)
  • Topping:
  • 3 æg (blommer og hvider)
  • 400 g yoghurt (10%, fast græsk type)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • evt. ½ muskatnød (fintrevet eller stødt)
  • Tilbehør: grøn salat og evt. brød

  1. Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsætløg og lad dem stegemed i nogle min. Tilsæthvidløg, timian og vin og kog kødsovsen igennem i 10 min. Smagtil med salt og peber.
  2. Kog kartoffelskiverne i 10 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af oglæg dem i bunden af etovnfast fad smurt med olie. Krydr kartoflerne med salt og peber. Lægskiver af tomat ovenpå og derefter kødsovsen.
  3. Steg aubergineskiverne i olie på en pande på begge sider i ca. 10min. Fordél aubergineskiverne på kødsovsen.
  4. Topping: Rør æggeblommersammen medyoghurt, vend stiftpiskede æggehvider i og krydr med salt, peber og muskatnød. Fordel toppingen over kødsovseni det ovnfaste fad.
  5. Bag moussakaen ved 175 grader i 45 min., til den er gennembagt og gylden på toppen. Servérden rygende varme moussaka med salat og evt. brød.