Mozartkugler

Hjemmelavede mozartkugler

Skøn klassiker, der har fået ekstra nødder i fyldet.

(12-14 stk.)

Ingredienser

  • 35 g hasselkerner
  • 100 g blød nougat
  • ca. 350 g marcipan
  • 200 g mørk chokolade til overtræk

  1. Nødderne ristes i en 175 gr. varm ovn, til hinderne sprækker. Når de er kolde, gnides hinderne af.
  2. De pæneste tages fra til pynt, resten hakkes med en skarp kniv og æltes i den blødgjorte nougat. Nougatmassen deles i 12-14 små kugler, der stilles koldt.
  3. Hver af kuglerne pakkes ind i 20-25 g marcipan, der trykkes tyndt ud med fingrene. Tril konfekten til en regelmæssig kugle.
  4. Hak chokoladen med kniv og smelt halvdelen af den over vandbad. Rør den jævn, tag skålen væk fra gryden, men læg straks låg på den, for chokolade tåler hverken damp eller træk, hvis den skal holde sig pæn.
  5. Rør resten af den hakkede chokolade i den smeltede chokolade, og dyp mozartkuglerne i den en efter en.
  6. Når chokoladeovertrækket er let stivnet, pyntes hvert stykke med en nøddekerne.