Muffins: Hasselnøddemuffins med nutella-hjerte
Aromatiske, delikate kager, som smager intenst af hasselnød. Det kan være lidt tricky at undgå, at nutellaen synker ned i bunden af kagerne, men prøv at lade kagerne stå i køleskabet en times tid, inden du lægger nutellaen på toppen og afslutter med en skefuld dej – så skal det nok lykkes.
10 muffins med nutella-hjerte
Total:40 minutter
Ingredienser
- Smør til formen
- 100 g afskallede hasselnødder
- 125 g smør
- 3 store æg
- 185 g rørsukker/lyst muscovadosukker
- 100 g mel
- knivspids salt
- ca. 8-10 spsk nutella
Sådan laver du muffins med nutella-hjerte
- 1. Varm ovnen op til 200 grader – og smør en muffinsform med plads til 9-12 muffins eller lignende med rigeligt blødt smør.
- 2. Rist nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i 8-10 minutter, indtil de er gyldne og begynder at dufte kraftigt af nødder.
- 3.Tag dem ud af ovnen, og blend dem så fint som muligt – det er nemmest at bruge pulse-knappen på blenderen. Smelt smørret, og sæt det til side.
- 4. Pisk æg og rørsukker, til massen er lys og skummende og ca. firedobbelt i størrelse. Tilsæt så mel, nøddemel af de blendede hasselnødder, salt og smørret og pisk, indtil dejen er glat og ensartet.
- 5. Hæld dejen 2/3 op i formene, og læg en skefuld nutella ovenpå hver kage, og top med en skefuld dej. Bag kagerne 12-15 minutter i ovnen ved 200 grader, indtil de er hævede og gyldne.
- 6. Servér de lækre muffins med Nutella lune og med hindbær og eventuelt en kugle vaniljeis til.
- Tip:
- Kagen kan også laves som en hel kage I en lille springform. Undlad da nutella og vend evt. 100 g hakket chokolade i dejen inden bagning.
- Se også opskrift på Muffins med rabarber og hvid chokolade.