Opskrift på hasselnøddemuffins med nutella-hjerte

Muffins: Hasselnøddemuffins med nutella-hjerte

Aromatiske, delikate kager, som smager intenst af hasselnød. Det kan være lidt tricky at undgå, at nutellaen synker ned i bunden af kagerne, men prøv at lade kagerne stå i køleskabet en times tid, inden du lægger nutellaen på toppen og afslutter med en skefuld dej – så skal det nok lykkes.

10 muffins med nutella-hjerte

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Smør til formen
  • 100 g afskallede hasselnødder
  • 125 g smør
  • 3 store æg
  • 185 g rørsukker/lyst muscovadosukker
  • 100 g mel
  • knivspids salt
  • ca. 8-10 spsk nutella

Sådan laver du muffins med nutella-hjerte

  1. 1. Varm ovnen op til 200 grader – og smør en muffinsform med plads til 9-12 muffins eller lignende med rigeligt blødt smør.
  2. 2. Rist nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i 8-10 minutter, indtil de er gyldne og begynder at dufte kraftigt af nødder.
  3. 3.Tag dem ud af ovnen, og blend dem så fint som muligt – det er nemmest at bruge pulse-knappen på blenderen. Smelt smørret, og sæt det til side.
  4. 4. Pisk æg og rørsukker, til massen er lys og skummende og ca. firedobbelt i størrelse. Tilsæt så mel, nøddemel af de blendede hasselnødder, salt og smørret og pisk, indtil dejen er glat og ensartet.
  5. 5. Hæld dejen 2/3 op i formene, og læg en skefuld nutella ovenpå hver kage, og top med en skefuld dej. Bag kagerne 12-15 minutter i ovnen ved 200 grader, indtil de er hævede og gyldne.
  6. 6. Servér de lækre muffins med Nutella lune og med hindbær og eventuelt en kugle vaniljeis til.
  7. Tip:
  8. Kagen kan også laves som en hel kage I en lille springform. Undlad da nutella og vend evt. 100 g hakket chokolade i dejen inden bagning.
  9. Se også opskrift på Muffins med rabarber og hvid chokolade.