Muffins med cookies
Bløde og saftige muffins bagt med sprøde småkager eller cookies er lette at lave. Et sikkert hit for både børn og voksne.
10 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 20 min.
- 2 æg
- 125 g sukker
- ½ stang vanilje
- 175 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- evt. 2 spsk. kakao
- 125 g smør
- lidt citronskal (øko)
- 1 spsk. citronsaft
- 1 dl mælk
- Fyld:
- 10 cookies, ingefærkiks eller småkager
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk æggene skummende med sukker og vaniljekorn i ca. 10 min. med en håndmikser.
- Bland mel, bagepulver, salt og evt. kakao sammen.
- Smelt smørret, og rør det lidt efter lidt i dejen skiftevist med melblandingen, der sigtes i dejen.
- Rør fintrevet citronskal, citronsaft og derefter mælk i dejen.
- Fordél dejen i 10 muffinforme.
- Bag kagerne i ca. 7 min., til de har sat sig lidt, men stadig er bløde. Bræk cookies og småkager i 2-3 stykker. Stik et par stykker i hver muffin.
- Læg et stykke bagepapir over kagerne. Bag dem videre i ca. 15 min., til de er gennembagte. Stik med et træspyd – er der rå dej på, skal de bage videre. Lad muffins med cookies køle af på en bagerist.