Muffins med cookies

Muffins med cookies

Bløde og saftige muffins bagt med sprøde småkager eller cookies er lette at lave. Et sikkert hit for både børn og voksne.

10 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 20 min.
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • evt. 2 spsk. kakao
  • 125 g smør
  • lidt citronskal (øko)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl mælk
  • Fyld:
  • 10 cookies, ingefærkiks eller småkager

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk æggene skummende med sukker og vaniljekorn i ca. 10 min. med en håndmikser.
  3. Bland mel, bagepulver, salt og evt. kakao sammen.
  4. Smelt smørret, og rør det lidt efter lidt i dejen skiftevist med melblandingen, der sigtes i dejen.
  5. Rør fintrevet citronskal, citronsaft og derefter mælk i dejen.
  6. Fordél dejen i 10 muffinforme.
  7. Bag kagerne i ca. 7 min., til de har sat sig lidt, men stadig er bløde. Bræk cookies og småkager i 2-3 stykker. Stik et par stykker i hver muffin.
  8. Læg et stykke bagepapir over kagerne. Bag dem videre i ca. 15 min., til de er gennembagte. Stik med et træspyd – er der rå dej på, skal de bage videre. Lad muffins med cookies køle af på en bagerist.