Muffins med ribs

Muffins med ribs

De fine muffins er nemme at lave, og de sur/ søde ribs gør dem dejlig friske i smagen.

12-16 stk.

Total:25 minutter

Muffins:

  • 350 g hvedemel/kagemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 200 g sukker
  • 2 æg str. L
  • 2¼ dl mælk eller kærnemælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 75 g smeltet smør
  • ½ dl solsikkeolie
  • 250 g friske ribs
  • 2-3 spsk. perlesukker
  • 200 g flødeost
  • 100 g blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 12 små ribsklaser
  • 1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
  • 3 spsk. sukker

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Muffins: Sigt mel og bagepulver op i en stor skål, og tilsæt salt og sukker.
  3. Pisk æggene sammen med mælk, vaniljesukker, smør og olie, og bland det i melet med en dejskraber – rør så lidt som muligt.
  4. Skyl og rib ribsene. Tag ¼ del af bærrene fra, og vend resten i dejen.
  5. Fyld dejen i ca. 12 muffinforme foret med bagepapir eller papirforme – de skal være ¾-⅘ fyldt.
  6. Drys de sidste bær og perlesukker på dejen.
  7. Sæt formen i ovnen og bag i 5 min. Skru ned til 175 grader, og bag kagerne færdige i ca. 20 min. Tjek med et træspyd, der skal komme ren ud eller med et par fugtige krummer.
  8. Lad kagerne stå i formene i 10 min., før de løftes ud, og sættes på en rist til afkøling.
  9. Flødeostcreme: Pisk flødeost og smør luftigt med en håndmikser, og pisk sigtet flormelis i. Tilsæt vaniljesukker, og pisk cremen luftig. Sæt en flot top på hver muffin.
  10. Pynt: Dyp skyllede ribsklaser i letpisket æggehvide, og vend dem i sukker. Læg dem på kagerne.