MUMS! Medaljer...
Gør konditoren kunsten efter, og bag mageløse medaljer med hindbærcreme.
MEDALJER MED HINDBÆRCREME
- der slår bagerens med flere længder.
(ca. 10 stk.)
Dej:
2 æggeblommer
125 g flormelis
375 g smør
500 g hvedemel
Hindbærcreme:
¼ liter piskefløde
100 g hindbær (hvis frosne bruges, så tør dem godt)
korn fra ½ vaniljestang
2 spsk. flormelis
Hindbærglasur:
1 dl flormelis
5-6 hindbær, der moses i glasuren med en gaffel
lidt varmt vand
Hindbærgele:
2 dl hindbærsaft
2 blade husblas
1.
Start med at lave geleen. Læg husblassen til opblødning i koldt vand. Varm saften op til kogepunktet. Tag af blusset. Vrid husblassen, og lad den smelte i saften. Hæld saften op i en kvadratisk beholder, så den bliver 0,5 cm høj. Lad geleen stivne i køleskab.
2.
Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, og kør, til dejen bliver fast. Du kan selvfølgelig også samle dejen i hånden. Læg dejen på køl mindst 2 timer, inden den udrulles.
3.
Rul dejen ud, til den er 4 mm tyk. Udstik med et lille glas ca. 3-4 cm i diameter. Læg kagerne på bageplade med bagepapir. Bag kagerne ved 180 grader i 8-10 minutter. De skal være lysebrune. Lad dem køle af.
4.
Pisk fløden til en tyk skum. Bland med hindbær, vaniljekorn og flormelis. Rør glasuren sammen, til den er sej og blank, og smør den på halvdelen af kagerne. Gør dette, inden låget lægges på! Smør bundene med hindbærcreme, og læg overdelene på. Skær gele ud i små kvadrater, og pynt kagerne.