Mumset nøddekage med vindruer
12 stk.
Ingredienser
- 150 g smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 100 g mandler
- 100 g valnødder
- 1 tsk. vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- ½ spsk. bagepulver
- 1 dl kærnemælk
- 450 g blå vindruer
- Pynt:
- ½ dl flormelis
- Kom smør og sukker i en skål, og pisk detblødt og cremet. Tilsæt et æg ad gangen, ogpisk grundigt mellem hvert æg.
- Hak mandlerne fint (de skal ikke smuttesførst) og valnødderne mellemfint. Bland nøddernemed vaniljesukker, mel og bagepulver.Kom nødde-melblandingen i smørblandingen,og vend forsigtigt dejen rundt sammen medkærnemælk.
- Vask og halver druerne, og fjern kernerne(hvis ikke de er stenfri). Bland druerne i dejen.
- Kom dejen i en smurt springform ellerbeklædt med bagepapir, og bag kagen midt iovnen ca. 1 time ved 180 gr.
- Drys kagen med flormelis gennem en si, nården er helt afkølet.