Mumset nøddekage med vindruer

Mumset nøddekage med vindruer

12 stk.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g mandler
  • 100 g valnødder
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • ½ spsk. bagepulver
  • 1 dl kærnemælk
  • 450 g blå vindruer
  • Pynt:
  • ½ dl flormelis

  1. Kom smør og sukker i en skål, og pisk detblødt og cremet. Tilsæt et æg ad gangen, ogpisk grundigt mellem hvert æg.
  2. Hak mandlerne fint (de skal ikke smuttesførst) og valnødderne mellemfint. Bland nøddernemed vaniljesukker, mel og bagepulver.Kom nødde-melblandingen i smørblandingen,og vend forsigtigt dejen rundt sammen medkærnemælk.
  3. Vask og halver druerne, og fjern kernerne(hvis ikke de er stenfri). Bland druerne i dejen.
  4. Kom dejen i en smurt springform ellerbeklædt med bagepapir, og bag kagen midt iovnen ca. 1 time ved 180 gr.
  5. Drys kagen med flormelis gennem en si, nården er helt afkølet.