Muslinger med bagte tomater, purløg og æggecreme
En fyldig og fornem frokosttallerken
4
Ingredienser
- 200 g sherrytomater eller andre tomater
- olie
- salt og peber
- sukker
- 4 æg
- 4 skiver rugbrød
- 2 spsk. smør
- 1 kg blåmuslinger
- 2 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. finthakket skalotteløg
- 1 halvt bundt fintsnittet purløg
Sådan gør du:
- Tomater
- Halver tomaterne og læg dem i en bradepande med skærefladen opad. Dryp med lidt olie, og drys med lidt salt og sukker. Bag i ovnen ved 110 grader, til tomaterne trækker sig lidt sammen – det tager ca. 1 ½ time.
- Æggecreme
- Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem i 6 minutter. Tag æggene op, og afkøl dem i koldt vand. Pil æggene, kom dem i en skål og blend dem til en glat creme med en stavblender. Smag til med salt, peber og æbleeddike. Sæt skålen med æggecremen i køleskabet.
- Rugbrød
- Steg rugbrødsskiverne gyldne på en pande i smør.
- Muslinger
- Rusk muslingerne rundt I en skål under rindende koldt vand. Kasser muslinger med ødelagte skaller, og tjek om de øvrige er levende ved at give dem et lille 'gok' i bordpladen – hvis skallerne begynder at lukke sig, er muslingen levende og kan bruges. Hvis skallerne ikke bevæger sig, skal muslingen kasseres. Nip gerne det 'skæg' af, som kan sidde I muslingens ene side og skrab i øvrigt tang og andre vækster af skallerne.
- Kom de ordnede muslinger, skalotteløg og de 2 spsk eddike i en gryde og kog op under låg. Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig, og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne. Kasser muslinger, hvor skallen ikke har åbnet sig.
- Ved servering
- Vend muslingerne med purløg. Server med ristet rugbrød, æggecreme og bagte tomater.