Muslinger med bagte tomater, purløg og æggecreme

Muslinger med bagte tomater, purløg og æggecreme

En fyldig og fornem frokosttallerken

4

Ingredienser

  • 200 g sherrytomater eller andre tomater
  • olie
  • salt og peber
  • sukker
  • 4 æg
  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk. smør
  • 1 kg blåmuslinger
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. finthakket skalotteløg
  • 1 halvt bundt fintsnittet purløg

Sådan gør du:

  1. Tomater
  2. Halver tomaterne og læg dem i en bradepande med skærefladen opad. Dryp med lidt olie, og drys med lidt salt og sukker. Bag i ovnen ved 110 grader, til tomaterne trækker sig lidt sammen – det tager ca. 1 ½ time.
  3. Æggecreme
  4. Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem i 6 minutter. Tag æggene op, og afkøl dem i koldt vand. Pil æggene, kom dem i en skål og blend dem til en glat creme med en stavblender. Smag til med salt, peber og æbleeddike. Sæt skålen med æggecremen i køleskabet.
  5. Rugbrød
  6. Steg rugbrødsskiverne gyldne på en pande i smør.
  7. Muslinger
  8. Rusk muslingerne rundt I en skål under rindende koldt vand. Kasser muslinger med ødelagte skaller, og tjek om de øvrige er levende ved at give dem et lille 'gok' i bordpladen – hvis skallerne begynder at lukke sig, er muslingen levende og kan bruges. Hvis skallerne ikke bevæger sig, skal muslingen kasseres. Nip gerne det 'skæg' af, som kan sidde I muslingens ene side og skrab i øvrigt tang og andre vækster af skallerne.
  9. Kom de ordnede muslinger, skalotteløg og de 2 spsk eddike i en gryde og kog op under låg. Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig, og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne. Kasser muslinger, hvor skallen ikke har åbnet sig.
  10. Ved servering
  11. Vend muslingerne med purløg. Server med ristet rugbrød, æggecreme og bagte tomater.