Cremet tomatsuppe af bagte tomater

Cremet tomatsuppe af bagte tomater

Christine Søndergaard og Josephine Glad er begge 16 år og går i 9. klasse i Lyngby. De driver deres madblog "Plat du jour" og har netop udgivet bogen "Kom med i vores køkken", som er udkommet på Gyldendal. Her får du deres opskrift på en cremet tomatsuppe.

4

Ingredienser

  • 2 kg lækre tomater
  • 3/4 dl olivenolie
  • ½ spsk rørsukker
  • ½ spsk brun farin
  • 2 rødløg
  • 5-6 fed hvidløg (de mister en del smag under bagningen)
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • Timian
  • DERUDOVER
  • 3 tsk balsamicoeddike
  • Salt og peber

Sådan laver du tomatsuppe:

  1. Vask tomaterne og skær dem halvt over. Put dem i et stort, dybt fad. Hæld olivenolien over. Bland sukkeret sammen og drys det over tomaterne. Pil løgene og del dem hver i sær i fire dele. Bank hvidløgene med din håndrod og pil dem. Læg dem i fadet. Drys med salt, peber og massere af timian. Bag ved 200 grader i 45 minutter. Når tomaterne er færdige pilles timiangrenene fra og suppen blendes lind og lækker i en blender.
  2. Hæld den blendede suppe i en gryde og varm dem op. Smag til med balsamico, salt og peber. Nyd varm med lækkert brød, fx små sprøde rugbrødstrekanter med gedeost, honning og timian som smides en tur i ovnen.
  3. SE OPSKRIFTEN på pigernes hjemmeside ”Plat du jour” her

Om forfatterne

Christine Søndergaard og Josephine Glad er begge 16 år og går i 9. klasse i Lyngby. De driver deres madblog "Plat du jour" og har netop udgivet bogen "Kom med i vores køkken", som er udkommet på Gyldendal.