Myntecoleslaw med ananas
Ananas og mynte eeelsker hinanden. Også i det søde køkken. Husk, at frugten skal være moden – den skal virkelig dufte af ananas. Vil du give salaten lidt ekstra krudt, kan du enten blande karry eller rosapeber i salaten. Til 4 - 6 personer
Ingredienser
- 1,2 kg moden ananas
- 400 g hvidkål
- ca. 4 spsk friskpresset
- limesaft
- ca. 3 spsk flydende honning
- ¼ tsk rosapeber (eller karry, kan udelades)
- salt
- 1 stort bdt frisk mynte
Sådan gør du:
- Skær top og bund af ananassen. Stil den på højkant og snit skallen af med en skarp kniv oppefra og nedefter. Skær så dybt, at du får de sorte „prikker" nogenlunde med. Skær i kvarter på langs og skær den midterste, seje del væk på alle fire kvarter. Skær resten i ca. 1 x 1 cm store terninger.
- Fjern kålens stok og yderblade og snit kålen helt fint. Bland ananas og kål i en skål.
- Bland en dressing af limesaft, honning, letknust rosapeber eller karry og salt og vend dressingen i salaten. Pil bladene af mynten, skyl og tør dem i en salatslynge.
- Servering: Hak mynten groft lige inden servering og vend den i salaten.
LÆS OGSÅ: Bananmuffins
LÆS OGSÅ: Weekendmenu: hjemmelavet thai-mad