Myntemarinerede frugter med marengs
(4 personer)
Ingredienser
- Sværhedsgrad: Middel
- Tidsforbrug: 1½ time, heraf arbejdstid: 45 min.
- 250 g jordbær
- 3 kiwifrugter
- 1⁄2 ananas
- 2 ferskner
- 75 g ribs
- Lage:
- 2 dl sukker
- 3 dl vand
- 1 vaniljestang
- 4 spsk. citronsaft
- 4-5 myntekviste
- Marengs:
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- evt. grøn bolsjefarve
- Tilbehør:
- flødeskum
- Kog sukkerlagen sammen5 min. Afkøl den, og fjern vaniljestangog myntekviste.
- Skærfrugten ud i mindre stykker ogfordel dem i portionsglas. Vendribs i. Hæld lagen over frugten.
- Pisk æggehviderne stive.Pisk halvdelen af sukkeret i tilsej marengs. Vend resten afsukkeret i. Farv evt. med bolsjefarve.
- Kom marengsen i ensprøjtepose med stjernetylle,og lav 25 toppe på bagepapiraf marengsen.
- Bag dem ved125 gr. i ca. 50 min. Afkøl demi den slukkede ovn.
- Server frugten med marengs til.