Hjemmelavet mysli er en sikker vinder på morgenmadsbordet. Det er både nemt og hurtigt at lave.

Mysli med mørk chokolade og nødder

Top din morgenskyr med en lækker, sprød luksusmysli med grofthakkede nødder, store stykker mørk chokolade og frysetørrede bær. En fantastisk start på dagen. En opskrift af Maja Ambeck Vase.

Ca. 8 portioner mysli

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 50 g nødder, f.eks.hasselnødder og pecannødder, eller evt. mandler
  • 200 g finvalsede havregryn
  • 1/3 tsk salt
  • 50 g mørk sirup
  • 50 g mørk chokolade
  • 2-3 spsk frysetørrede bær

Sådan laver du mysli

  1. Hak nødderne groft, og kom dem i en skål med havregryn og salt. Tilsæt sirup, og ælt det hele godt sammen. Bred myslien ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i 12-15 minutter ved 175 grader. Rør rundt et par gange undervejs.
  2. Hak chokoladen groft, og drys den ud over den lune mysli. Vent et kort øjeblik,
  3. og rør så forsigtigt rundt, så mysli og chokolade "smelter" sammen.
  4. Lad myslien køle helt af, og tilsæt frysetørrede bær. Opbevar myslien i en lufttæt beholder.

Tip

Myslien egner sig også fantastisk godt som knas på desserter, is m.m.