Mysliboller bagt som muffins
De små fuldkornsboller bages i silikoneforme, som giver brødene den flotte form og sprøde skorpe.
16 stk.
Ingredienser
- Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid
- 15 g gær
- 6 dl vand
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. honning
- 200 g havregryn
- 100 g fuldkornsflakes
- 50 g rosiner
- 50 g nødder, f.eks. valnødder, mandler eller hasselnødder, hakket
- ca. 400 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Mysliboller bagt som muffins - sådan gør du:
- Smuldr gæren i en skål, og hæld vandet heri. Rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt salt og honning, og rør havregryn, fuldkornsflakes, rosiner og hakkede nødder i væsken.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør, til dejen er tyk som en tung grød. Dejen skal være våd og må endelig ikke blive for tør.
- Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.
Mysliboller bagt som muffins - sådan gør du:
- Tag dejen ud af køleskabet. Lad den stå ca. 30 min. på køkkenbordet for at vågne. Fordel dejen med en ske i 16 muffinforme af silikone. Lad brødene hæve ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft (225 grader almindelig).
- Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 min., til de er gyldne.
- TIP: Hvis du ikke har forme, så del dejen skødesløst i 16 stykker. Læg dem på en bageplade til hævning, og følg ellers fremgangsmåden.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder