Drømmekage med mysli
Klassisk drømmekage med mysli på toppen.
Til ca. 10 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 35 min.
- Dej:
- 1 dl mælk
- 25 g smør
- ½ stang vanilje
- 3 æg
- 150 g sukker
- 125 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- Mysli-topping:
- 75 g smør
- ½ dl mælk
- 125 g brun farin
- 100 g mysli
- 50 g nøddemix/ studentermix med rosiner
- Dej:
- Giv mælken et opkog, og smelt smørret i mælken.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i en skål med æg og sukker. Pisk blandingen skummende.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen. Pisk den varme mælkeblanding i.
- Hæld dejen i en bradepande eller kageform på 15 x 15 cm beklædt med bagepapir, så den er ⅔ fyldt. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 25 min., til den er så fast, at toppingen kan kommes på.
- Mysli-topping:
- Smelt smør og mælk, og rør brun farin, mysli og nøddemix i. Fordél blandingen i et jævnt lag på kagen.
- Skru ovnen op til 225 grader. Og bag kagen videre i ca. 10 min., til den er gennembagt og gylden på overfladen. Skær kagen i snitter.