Nachos med 3 slags dip

Nachos med 3 slags dip

Er du mest til tomatsalsa, avocadodip eller agurkedip? Du finder alle tre opskrifter her.

Ingredienser

  • Agurkedip (tzatziki)
  • ½ agurk
  • ¼ tsk. salt
  • ½ æble
  • 2 dl drænet yoghurt
  • ½-1 fed hvidløg
  • salt
  • Avocadodip (guacamole)
  • 2 modne avocado
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. drænet yoghurt
  • ½-1 fed hvidløg
  • salt
  • Tomatsalsa
  • 4 store blommetomater
  • ¼ agurk
  • ¼ stang bladselleri
  • saft fra 1 lime
  • fintrevet skal fra 1 økologisk lime
  • 2 spsk. olie
  • salt
  • Tilbehør:
  • sprøde majstortillachips

  1. Agurkedip:Riv agurken på den grove side af rivejernet, og drys med salt. Kom agurkeni en si, og pres overskydende væde ud.Riv æblet, kom det i sien med agurk, ogpres atter væde væk. Rør yoghurten medagurk, æble og hvidløg, og smag til medsalt.
  2. Avokadodip:Kom avocadokødet i en skål sammenmed citronsaft, yoghurt og fintrevethvidløg. Mos det godt sammen med engaffel eller stavblender. Smag til medsalt.
  3. Tomatsalsa:Skær tomaterne i kvarter. Kom kernerne i ensi over en skål, og pres saften ud med bagsiden af en ske (bevar saften). Skær tomatkødet i små tern (½ x ½ cm). Flæk agurken, ogkom kernerne i sien. Skær agurk og selleri itern (½ x ½ cm). Kog saften fra tomaterneind til under halvdelen, og bland det medlimesaft, limeskal, olie og salt. Hæld dressingen over grønsagsternene.