Nachos med 3 slags dip
Er du mest til tomatsalsa, avocadodip eller agurkedip? Du finder alle tre opskrifter her.
Ingredienser
- Agurkedip (tzatziki)
- ½ agurk
- ¼ tsk. salt
- ½ æble
- 2 dl drænet yoghurt
- ½-1 fed hvidløg
- salt
- Avocadodip (guacamole)
- 2 modne avocado
- 2 spsk. citronsaft
- 3 spsk. drænet yoghurt
- ½-1 fed hvidløg
- salt
- Tomatsalsa
- 4 store blommetomater
- ¼ agurk
- ¼ stang bladselleri
- saft fra 1 lime
- fintrevet skal fra 1 økologisk lime
- 2 spsk. olie
- salt
- Tilbehør:
- sprøde majstortillachips
- Agurkedip:Riv agurken på den grove side af rivejernet, og drys med salt. Kom agurkeni en si, og pres overskydende væde ud.Riv æblet, kom det i sien med agurk, ogpres atter væde væk. Rør yoghurten medagurk, æble og hvidløg, og smag til medsalt.
- Avokadodip:Kom avocadokødet i en skål sammenmed citronsaft, yoghurt og fintrevethvidløg. Mos det godt sammen med engaffel eller stavblender. Smag til medsalt.
- Tomatsalsa:Skær tomaterne i kvarter. Kom kernerne i ensi over en skål, og pres saften ud med bagsiden af en ske (bevar saften). Skær tomatkødet i små tern (½ x ½ cm). Flæk agurken, ogkom kernerne i sien. Skær agurk og selleri itern (½ x ½ cm). Kog saften fra tomaterneind til under halvdelen, og bland det medlimesaft, limeskal, olie og salt. Hæld dressingen over grønsagsternene.