Nachosstegt kylling med avocadosalsa og bagte små kartofler
Sprøde kyllingebidder er et hit hos både børn og voksne. Her er en ny version hvor kyllingestykkerne vendes i knuste nachos, så de får et mexicansk twist.
4
Total:40 minutter
Ingredienser
- 1 bakke små kartofler
- olie, salt og peber
- 1 stor eller 2 mellemstore, modne avocadoer
- 1 lille bakke sherry- eller dadeltomater
- 2 lime, saften heraf
- 1 lille bundt frisk koriander
- 4 kyllingefileter
- 1 pakke nachos eller en pose krydrede tortilla majschips
- 1 æg
- ca. ½ dl neutral olie
- salt og peber
Sådan laver du kylling
- Tænd ovnen på 220 grader. Anbring kartoflerne i et lille ovnfast fad og dryp med olie og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i 30-35 min til de er gyldne og møre.
- Lav imens salsaen. Skær avocado og tomat ud i mindre stykker og vend med limesaft, koriander, salt og peber. Skær kyllingestykkerne i mellemstore bidder, ca. 2x3 cm. Knus nachos eller tortillachips til små, fine krummer. Pisk ægget og vend kyllingestykkerne i først æg, og dernæst de sprøde krummer. Alle sider skal være dækket. Drys med salt og peber.
- Varm olien op på en pande og steg kyllingestykkerne gyldne og sprøde på begge sider. Servér dem helt varme med salsaen og de små bagte kartofler.