Nakkefilet i gryde med græskar og marokkanske krydderier

Nakkefilet i gryde med græskar og marokkanske krydderier

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Koge/stegetid: 1 time og 10 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 500 g nakkefilet (i store tern)
  • 1+1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 løg (finthakket)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 10 g frisk ingefær (finthakket)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • ¼ tsk stødt cayennepeber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 lille græskar (500 g frugtkød)
  • 50 g rosiner
  • Tilbehør:
  • couscous
  • frisk koriander

  1. Brun kødet på enstegepande med olie og krydr med salt og peber.
  2. Steg løgeneblanke i en stegegryde med olie og tilsæt kød,hvidløg, ingefær og krydderier.
  3. Steg under omrøring et par min. og tilsæt tomater og vand. Lad retten simre under låg 45 min.
  4. Skær imens græskarret i både og skrab kernerneud. Skær skrællen af og skær frugtkødet i tern. Vend dem i gryden sammen med rosinerne og lad retten simre yderligere ca. 20 min. – til alt er mørt.
  5. Smag til med salt ogpeber og servér meddampet couscous (efterpakkens anvisning) og frisk koriander.