Napoleonskage med valnøddecreme og rabarber
Den klassiske flødeskumskage Napoleonshatten i en skøn version med valnødder og rabarber.
(4-6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bage/stegetid: 40 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 3 plader frossen butterdej (225 g optøet)
- Fyld:
- 500 g rabarber (skåret i 3 cm’s snitter)
- 75 g sukker
- fintrevet skal af 1 økologisk appelsin (eller korn af 1 stang vanilje)
- Creme:
- 50 g sukker
- 1 knsp natron
- 125 g valnøddekerner
- ¼ l piskefløde
- Glasur:
- 125 g flormelis
- 3 spsk rabarbersaft
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vend rabarberne sammen med sukker blandet med appelsinskal eller vanilje, bred dem ud i et ovnfast fad foret med bagepapir. Dæk dem løst med stanniol og bag dem i ovnen i 18-20 min. – til de er møre, men ikke udkogte.
- Skru op til 225 grader. Rul pladerne ud, så de er ca. 30 cm lange. Prik dem med en gaffel og bag dem gyldne og sprøde (ca. 15 min.). Læg dem til afkøling på en rist.
- Smelt sukker til gylden karamel på en pande. Tilsæt natron og valnødder og lad det boble op. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
- Pisk fløden til skum. Hak valnøddekaramellen groft med en kniv og vend den i flødeskummet.
- Læg 2 bunde sammen med valnøddecreme og afdryppede rabarber. Pynt den sidste bund med glasur rørt af flormelis og rabarbersaft og læg den ovenpå.
- Skær kagerne ud i aflange stykker med en skarp, takket kniv.