Nem champignonsauce
Denne champignonsauce passer f.eks. godt til en god bøf, okse- og kalvesteg, mørbradbøffer og koteletter.
4 personer
Ingredienser
- 250 g champignon
- 1 løg
- 25 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 2 dl fond eller god bouillon
- ½ tsk. paprika
- 1 dl portvin eller madeira
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. gelé
- 1 dl fløde
- salt og peber
- evt. lidt kulør
- Pynt: hakket persille
Sådan gør du
- Rens champignonerne, og skær dem i kvarte.
- Hak løget. Svits champignon og løg i smør, til champignonerne er gyldne.
- Tilsæt fond, paprika, madeira, tomatpuré, balsamico og gelé.
- Rør hvedemelet jævnt med fløden, og rør det i.
- Kog saucen op, og lad den simre ca. 5 min. under omrøring. Giv evt. saucen lidt kulør.
- Smag til med salt og peber.