Nem champignonsauce

Nem champignonsauce

Denne champignonsauce passer f.eks. godt til en god bøf, okse- og kalvesteg, mørbradbøffer og koteletter.

4 personer

Ingredienser

  • 250 g champignon
  • 1 løg
  • 25 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl fond eller god bouillon
  • ½ tsk. paprika
  • 1 dl portvin eller madeira
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. gelé
  • 1 dl fløde
  • salt og peber
  • evt. lidt kulør
  • Pynt: hakket persille

Sådan gør du

  1. Rens champignonerne, og skær dem i kvarte.
  2. Hak løget. Svits champignon og løg i smør, til champignonerne er gyldne.
  3. Tilsæt fond, paprika, madeira, tomatpuré, balsamico og gelé.
  4. Rør hvedemelet jævnt med fløden, og rør det i.
  5. Kog saucen op, og lad den simre ca. 5 min. under omrøring. Giv evt. saucen lidt kulør.
  6. Smag til med salt og peber.