Nem fiskesuppe (bouillabaisse)

Nem fiskesuppe (bouillabaisse)

Lækker fransk fristelse!

4 personer

Ingredienser

  • Nem fiskesuppe (bouillabaisse)
  • 1 kg blåmuslinger
  • ½ kg fiskefileter
  • 4 skalotteløg el. 2 alm. løg
  • 3 stænger bladselleri
  • 1 fennikel
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 l god hønsebouillon
  • 2 dl hvidvin
  • 0,4 g safran
  • 3 friske, flåede tomater
  • 1-2 fed finthakkede hvidløg
  • saft og fintrevet skal af 1
  • usprøjtet appelsin
  • salt, peber
  • Aioli:
  • 2 dl god mayonnaise
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • landbrød

  1. Skub og skyl muslingerneunder rindende koldt vand.De muslinger, der ikke erlukkede, bankes let modkøkkenbordet. Lukker de sigikke, kasseres de. Kom 1 dlvand i en gryde med tætsluttendelåg, og bring den i kog.Kom muslingerne i, og læglåget over. Kog muslingerne5-6 min. De muslinger, derikke har åbnet sig, kasseres.Si muslingelagen gennem etkaffefilter, og gem det. Pil defleste muslinger ud af skallerne.Gem nogle i skaller tilpynt.
  2. Skær fisken i mundrettestykker.
  3. Hak løgene. Skær bladsellerieni skiver. Rens fenniklen,og skær den i tern. Svitsgrøntsagerne i olivenolie,uden at de tager særlig farve.Tilsæt bouillon, hvidvin, muslingelage,safran, tomater oghvidløg. Kog suppen ca. 10min. Tilsæt appelsinsaft- ogskal, fisk og muslinger. Ladkun suppen småkoge et parmin. Server straks.
  4. Smag mayonnaisen tilmed hvidløg, citronsaft, saltog peber, og kom en skefuldi hver portion suppe vedservering.