Nem fiskesuppe (bouillabaisse)
Lækker fransk fristelse!
4 personer
Ingredienser
- Nem fiskesuppe (bouillabaisse)
- 1 kg blåmuslinger
- ½ kg fiskefileter
- 4 skalotteløg el. 2 alm. løg
- 3 stænger bladselleri
- 1 fennikel
- 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 1 l god hønsebouillon
- 2 dl hvidvin
- 0,4 g safran
- 3 friske, flåede tomater
- 1-2 fed finthakkede hvidløg
- saft og fintrevet skal af 1
- usprøjtet appelsin
- salt, peber
- Aioli:
- 2 dl god mayonnaise
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 2 spsk. citronsaft
- salt, peber
- Tilbehør:
- landbrød
- Skub og skyl muslingerneunder rindende koldt vand.De muslinger, der ikke erlukkede, bankes let modkøkkenbordet. Lukker de sigikke, kasseres de. Kom 1 dlvand i en gryde med tætsluttendelåg, og bring den i kog.Kom muslingerne i, og læglåget over. Kog muslingerne5-6 min. De muslinger, derikke har åbnet sig, kasseres.Si muslingelagen gennem etkaffefilter, og gem det. Pil defleste muslinger ud af skallerne.Gem nogle i skaller tilpynt.
- Skær fisken i mundrettestykker.
- Hak løgene. Skær bladsellerieni skiver. Rens fenniklen,og skær den i tern. Svitsgrøntsagerne i olivenolie,uden at de tager særlig farve.Tilsæt bouillon, hvidvin, muslingelage,safran, tomater oghvidløg. Kog suppen ca. 10min. Tilsæt appelsinsaft- ogskal, fisk og muslinger. Ladkun suppen småkoge et parmin. Server straks.
- Smag mayonnaisen tilmed hvidløg, citronsaft, saltog peber, og kom en skefuldi hver portion suppe vedservering.