Nem gryderet: Kalvegryde med persillerødder, æble og perlebyg
Prøv opskriften på denne skønne kalvegryde, der smager himmelsk og er nem at lave i en travl hverdag.
4 personer
Ingredienser
- 600 g kalvebov i 4x4 cm tern
- 2½ spsk. hvedemel
- salt og peber
- 2 løg
- 3 gulerødder
- 2 persillerødder
- 25 g smør
- 2 æbler
- 3 tomater
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 2 dl hvidvin
- 3 dl bouillon
- 1 dl hakket persille
- 2 timiankviste
- 150 g perlebyg
- 1 æble i tern og persille
Sådan gør du:
- Vend kødet i hvedemel, salt og peber. Hak løgene. Skær også gulerødder og persillerødder i tern.
- Varm smørret op i en gryde, til det er afbruset og gyldent. Brun kødet i smørret. Kom grøntsagerne i gryden, og svits dem med et par min.
- Skær æbler og tomater i tern, og tilsæt dem.
- Kom tomatkoncentrat, vin, bouillon, salt, peber, persille og timian i gryden. Kog op.
- Lad retten småkoge under låg ca. 1 time. Tjek at kødet er mørt.
- Imens kalvegryden simrer, tilberedes perlebyggen. Kom perlebyggen op i en si, og overbrus den med koldt vand. Kog den efter anvisning på emballagen.
- Kom den kogte afdryppede perlebyg i kalvegryden. Smag til med salt og peber. Pynt med æbletern og persille.