Nem julebag: 1 dej - 5 småkager

Nem julebag: 1 dej - 5 småkager

Med disse opskrifter kan du hurtigt og nemt få flere forskellige slags hjemmebag i kagedåserne. Én enkel grunddej forvandles hurtigt til 5 forskellige småkager med julesmag.

Grunddej:

85 g blødt smør

250 g sukker

1 æg

250 g hvedemel

½ tsk. natron

Sådan gør du: 

Rør smør og sukker sammen. Rør ægget i. Tilsæt hvedemel blandet med natron.

Med denne dej kan du bage: 

ingefær-og-kanelkager.jpg

Ingefærkager

(80 stk.)

1 portion grunddej

5 g gær

1 spsk. sukker

½ tsk. stødt nellike

2½ tsk. stødt ingefær

  1. Rør gæren flydende med den 1 spsk. sukker, og rør den i grunddejen sammen med nellike og ingefær.
  2. Rul dejen til 2 cm tykke pølser (ca. 35 cm lange). Pres pølserne flade på bagepapir ca. ¼ cm tykke. Tryk mønster med en gaffel.
  3. Bag kagestængerne ca. 6 min. ved 200 gr. på anden øverste ovnribbe, til de er gyldne. Skær kagerne i skrå 2 cm brede stænger, mens de er varme. Afkøl kagerne.

Kanelkager

(75 stk.)

1 portion grunddej

2 tsk. stødt kanel

Desuden:

1 spsk. stødt kanel

4 spsk. sukker

  1. Ælt grunddejen med kanel. Rul dejen i 1½ cm tykke pølser. Skær dem i 5 cm lange stykker.
  2. Rul dem i en blanding af kanel og sukker. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Tryk dem lidt flade ca. ¼ cm tykke.
  3. Bag kagerne ca. 8 min. ved 180 gr. på anden øverste ovnribbe.
chokokager.jpg

Chokoladekager

(20 stk.)

1 portion grunddej

2 spsk. sirup

30 g kakao

100 g chokoladeknapper eller grofthakket mørk chokolade

  1. Rør sirup og kakao i grunddejen. Rør chokoladestykker i. Rul dejen til kugler 2½ cm i diameter.
  2. Fordel dem på bagepapir på et par bageplader. Tryk dem lidt flade med hånden ca. 1 cm tykke.
  3. Bag kagerne ca. 15 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe.

Tip

Tilsæt evt. 1 tsk. chipotlepulver eller ½ tsk. cayennepeber, chilien smager godt sammen med chokoladen. 

cookies-med-skum.jpg

Bløde cookies med skumfiduser

(20 stk.)

1 portion grunddej

1½ spsk. sirup korn af 1 stang vanilje

60 g skumfiduser enten miniskumfiduser eller skær større i ca. 1x1 cm stykker

100 g chokoladeknapper eller hakket mælke- eller mørk chokolade

  1. Rør sirup og vaniljekorn i grunddejen. Rør skumfiduser og chokoladeknapper i. Rul dejen til kugler 3 cm i diameter.
  2. Fordel dem på bagepapir på et par bageplader. Tryk dem lidt flade med hånden ca. 1½ cm tykke.
  3. Bag kagerne ca. 12 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe.
hvide-chokokager.jpg

Hvide chokokager med sølvdrys

(25 stk.)

1 portion grunddej

korn af 1 stang vanilje

50 g smuttede, hakkede mandler

Desuden:

200 g hvid chokolade

Kagedrys gerne sølvkagepulver f.eks. fra Mill & Mortar, se: millmortar.com

  1. Rør vaniljekorn og hakkede mandler i grunddejen. Rul dejen til kugler 2½ cm i diameter. Fordel dem på bagepapir på et par bageplader. Tryk dem lidt flade med hånden ca. 1 cm tykke.
  2. Bag kagerne ca. 15 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe
  3. Hak den hvide chokolade fint. Smelt ⅔ af den over vandbad eller i mikroovn. Rør den sidste ⅓ i, til den er smeltet. Dyp halvdelen af hver kage i chokolade.
  4. Læg kagerne på bagepapir, til chokoladen er stivnet. Skal det gå hurtigt, kan du stille kagerne i køleskab ca. 20 min. Drys kagerne med sølvkagepulver.