Opskrift: Nem julegløgg - trin for trin
Forkæl familie og venner med denne skønne gløgg - som rummer alt det bedste fra den lune juledrik. TIP: Kommer du kanelstænger, kardeommefrø og nelliker i en tepose, er de nemme at tage op af din gløgg, inden den serveres.
4 personer
Ingredienser
- 50 g rosiner
- 1 dl portvin
- 2 kanelstænger
- 3 kardemommefrø
- 1 lille tsk. nelliker
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 flaske rødvin
- 1 dl mørk rom
- Lidt brun farin
- 50 g smuttede mandler
Sådan gør du:
- Kom rosinerne i en skål, og hæld portvin over. Lad dem trække ca. 1 time. Kom krydderier, appelsinskiver med skal og rødvin i en gryde, og kog op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen, tilsæt rosiner i portvinslage, og lad gløggen trække til næste dag.
- Varm gløggen igennem, og smag nu til med rom og brun farin. Tilsæt mandler, og hæld den varme gløgg i glas.