Julegløgg

Opskrift: Nem julegløgg - trin for trin

Forkæl familie og venner med denne skønne gløgg - som rummer alt det bedste fra den lune juledrik. TIP: Kommer du kanelstænger, kardeommefrø og nelliker i en tepose, er de nemme at tage op af din gløgg, inden den serveres.

4 personer

Ingredienser

  • 50 g rosiner
  • 1 dl portvin
  • 2 kanelstænger
  • 3 kardemommefrø
  • 1 lille tsk. nelliker
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 flaske rødvin
  • 1 dl mørk rom
  • Lidt brun farin
  • 50 g smuttede mandler

Sådan gør du:

  1. Kom rosinerne i en skål, og hæld portvin over. Lad dem trække ca. 1 time. Kom krydderier, appelsinskiver med skal og rødvin i en gryde, og kog op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen, tilsæt rosiner i portvinslage, og lad gløggen trække til næste dag.
  2. Varm gløggen igennem, og smag nu til med rom og brun farin. Tilsæt mandler, og hæld den varme gløgg i glas.