kanelkage

Nem kage uden æg: Kanelkage med chokoladetopping

Kager i bradepander er nemme og hurtige at bage og elsket af hele familien. Her har vi bagt kanelkage uden æg - til gengæld med en skøn chokotopping!

10 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 400 g sukker
  • ½ l kærnemælk
  • 400 g hvedemel
  • 150 g hakket mælkechokolade
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 2 tsk. natron
  • 1 portion chokoladetopping (se boks)

Sådan bager du kanelkage

  1. Smelt smørret. Rør smør og sukker sammen med en håndmixer. Kom kærnemælk i. Tilsæt hvedemel, chokolade, kanel og natron. Rør dejen sammen.
  2. Kom dejen i en bradepande ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir.
  3. Bag kagen ca. 45 min. ved 175 gr. på anden nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  4. Fordel toppingen over kagen.

Nem chokoladetopping

50 g blødt smør

½ dl vand

150 g mælkechokolade

200 g flormelis

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i vand i en gryde.
  2. Sluk for varmen, og rør hakket mælkechokolade i, til det er smeltet.
  3. Rør flormelis i.