Nem mad i påskedagene

Nem mad i påskedagene

PÅSKE:Lav nem mad i påskedagene, og brug i stedet tiden på at hygge med familie og venner. Her får du to hurtige retter med bl.a.pasta, kylling og friske grønne asparges.

Pasta med lynstegte asparges

Brug sæsonens friske grønne asparges! 

Tid: ca. 20 min.

(4 pers.)

3 spsk. mandler

1 bundt grønne asparges

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

2 pakker pasta (f.eks. fra Pastariget)

1 håndfuld krydderurter (f.eks. basilikum og persille)

reven skal af 1 økologisk citron

50 g hel parmesanost

2 spsk. citronolie

salt og peber

1.  Rist mandlerne gyldne på en tør pande.

2. Skær de nederste ca. 3 cm af aspargesene. Snit asparges i ca. 4 cm lange stykker.

3. Varm olien på en pande, og steg asparges i ca. 2 min. ved høj varme. Tag dem af panden.

4. Kog pastaen som angivet på emballagen, og afdryp.

5. Hak krydderurterne, og vend i pastaen sammen med asparges, citronskal og citronolie. Riv parmesanost over, og drys med hakkede mandler. Krydr med salt og peber.



Sprød salat med kylling og yoghurtdressing

Den krydrede kylling og syrlige yoghurt giver et orientalsk strejf til de spæde danske grønsager.

Tid: ca. 25 min.

(4 pers.)

100 g god bacon

1 pakke (280 g) kyllingeinderfilet

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 fed hvidløg

1 tsk. garam marsala (kan erstattes af karry)

salt og peber

100 g babyspinat

12 grønne asparges

4 gulerødder

1 håndfuld krydderurter (f.eks. bredbladet persille og frisk koriander)

Yoghurtdressing:

1 dl yoghurt naturel

1 fed hvidløg

salt og peber

Tilbehør:

groft brød

1. Skær bacon i tern, og steg den sprød på en tør pande. Læg bacon til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.

2. Varm olien på en pande, og steg kylling sammen med presset hvidløg og garam marsala i ca. 5 min., til kyllingen er mør. Krydr med salt og peber.

3. Skyl og slyng spinaten. Knæk det nederste stykke af aspargesene, og skær i 3-4 cm lange stykker. Skræl gulerødderne, og skær i skiver.

4. Vend spinat med asparges, gulerødder, hakkede krydderurter og kylling.

5. Rør yoghurt naturel med presset hvidløg, og smag til med salt og peber. Dryp dressingen over salaten, og drys med bacon.