Nem og lækker chokolademousse

Nem og lækker chokolademousse

Nem chokolademousse med flødeskum på toppen.

(4-6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Kogetid: 3 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 200 g mørk chokolade (min. 60%)
  • 1¾ dl piskefløde
  • 2 past. æggeblommer (1 bæger)
  • 3 past. æggehvider (2 bægre)
  • 2 spsk sukker
  • evt. 2 spsk cognac, likør, mørk rom eller whisky
  • Pynt:
  • evt. 1 dl piskefløde
  • og 50 g mørk chokolade

  1. Hak chokoladengroft, og overhæld den medkogende fløde.
  2. Rør rundt, tilchokoladen er smeltet,og rør æggeblommernei.
  3. Pisk æggehvider og sukker til glatmarengs med enhåndmikser.
  4. Vend en tredjedel af marengs-massen ichokoladen og fold såresten i med let hånd.
  5. Tilsæt evt.spiritus ogfordel mousseni 4-6 glas.Stil dem koldt indtil servering (min. 3 timer).
  6. Top glassene med chokolademousse med flødeskum og drys med høvlet chokolade før servering.