Pizza

Nem pizza calzone med rucola

En pizzacalzonekan både være en god frokostret, en lækker snackog et dejligt aftensmåltid. Det afhænger helt af størrelse, fyld og tilbehør. Denneopskrift er hurtig og bespiser 4 til aftensmad.

HURTIG PIZZA CALZONE

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

(4 calzoner)

2 pakker færdig pizzadej

Tomatsovs:

1 lille løg

2 fed hvidløg

1 dåse hakkede tomater

2 tsk. sukker

1 spsk. balsamisk eddike

2 spsk. oregano

Salt og peber

Fyld:

250 g hel mozzarella

1 peberfrugt

100 g parmaskinke

Evt. 2 håndfulde rucola

1. Hak løget, og pres hvidløget. Kom alle ingredienser til tomatsovs i en blender, og blend, til sovsen er ensartet. Smag saucen til med salt og peber og eventuelt mere eddike.

2. Skær mozzarella i skiver og peberfrugt i tynde strimler.

3. Tag pizzadejen ud af pakkerne – den er allerede på bagepapir. Del hvert dejstykke i to stykker, og udstik til runde cirkler. Skær overskydende dej fra – gem den, og lav evt. nogle minicalzoner til børnenes madpakker. Fordel tomatsovsen i et tyndt lag på den ene halvdel af bundene.

4. Læg mozzarella, parmaskinke og strimler af peberfrugt på halvdelen med tomatsovs.

5. Fold pizzaen, og pres kanten med en gaffel for at lukke pizzaen helt, så fyldet ikke løber ud.

6. Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Bag pizzaerne i ca. 15 min., til de er sprøde.

7. Skyl og slyng rucola, og server sammen med de bagte pizzaer.

TIP: Resten af tomatsaucen kan fryses. Alternativt kan den serveres til friskkogt pasta med parmesan.

Velbekomme!