Nem porretærte

Nem og lækker porretærte

En porretærte er en nem og lækker ret til hverdag - og laver du den med færdigkøbt butterdej tager det ingen tid at lave porretærte til hele familien. Vil du have lidt mere substans i tærten kan du tilføje bacon, kylling eller skinkestykker - kun fantasien sætter grænsen for, hvilke ingredienser du kan putte i din porretærte.

Porretærte til 4 personer

Ingredienser

  • 2 plader butterdej
  • 5-600 g rensede porrer i skiver (gerne dybfrost)
  • 2 spsk. olivenolie
  • blade af 3-4 kviste timian
  • 3 æg
  • salt, peber
  • 2 spsk. mel
  • 50 g revet parmesan

Sådan laver du porretærte

  1. Tø dejen op, læg de to plader oven på hinanden, og rul dem ud til ca. 35 x 35 cm. Læg dejen i en tærteform (ca. 22 cm), og lad den hvile, mens ovnen bliver varm, og porrerne gøres klar
  2. Svits porrerne i olie sammen med timianblade, til de er møre og tørre. Pisk æggene sammen med salt og peber.
  3. Rør porrerne sammen med æg, ost og mel. Skær kanten af dejen til, og hæld porrer og æg i formen. Bag tærten ved 200 gr. i ca. 40 min.

PRØV OGSÅ:Lakseceviche