Nem og lækker porretærte
En porretærte er en nem og lækker ret til hverdag - og laver du den med færdigkøbt butterdej tager det ingen tid at lave porretærte til hele familien. Vil du have lidt mere substans i tærten kan du tilføje bacon, kylling eller skinkestykker - kun fantasien sætter grænsen for, hvilke ingredienser du kan putte i din porretærte.
Porretærte til 4 personer
Ingredienser
- 2 plader butterdej
- 5-600 g rensede porrer i skiver (gerne dybfrost)
- 2 spsk. olivenolie
- blade af 3-4 kviste timian
- 3 æg
- salt, peber
- 2 spsk. mel
- 50 g revet parmesan
Sådan laver du porretærte
- Tø dejen op, læg de to plader oven på hinanden, og rul dem ud til ca. 35 x 35 cm. Læg dejen i en tærteform (ca. 22 cm), og lad den hvile, mens ovnen bliver varm, og porrerne gøres klar
- Svits porrerne i olie sammen med timianblade, til de er møre og tørre. Pisk æggene sammen med salt og peber.
- Rør porrerne sammen med æg, ost og mel. Skær kanten af dejen til, og hæld porrer og æg i formen. Bag tærten ved 200 gr. i ca. 40 min.
PRØV OGSÅ:Lakseceviche