Nem simremad: Chili con kalv
Simreretter smager altid skønt! Prøv denne opskrift på en nem og lækker chili con carne, der blot laves med kalv i stedet for oksekød.
4 personer
Ingredienser
- 1 løg
- 1 gulerod
- 500 g kalv i tern
- 1 spsk. olivenolie
- 1 ds flåede, hakkede tomater
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 2 dl hønsebouillon
- 1 spsk. Gringo krydderiblanding fra millmortar.com eller stødt chipotle chili
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 stang kanel
- 1 ds. kitneybønner
- salt og peber
Pynt:
- evt. frisk koriander eller persille
Tilbehør:
- løse ris, cremefraiche og guacamole
Sådan gør du:
- Hak løget, og skær guleroden i meget små tern. Skær kalveternene i kvarte, så du ca. får 1 x 1 cm tern. Varm olien op i en stegegryde. Brun kødet.
- Svits løg og gulerod med sammen med kødet et par min. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen bønnerne. Kog op, og lad retten simre under låg ca. 1 time.
- Kom bønnerne i en si, og skyl dem under koldt vand. Kom bønnerne i retten, og varm igennem. Smag til med salt og peber.
- Tag kanelstangen op, og pynt evt. med frisk koriander. Server retten med ris, cremefraiche og guacamole.