Nem simremad: Chili con kalv

Nem simremad: Chili con kalv

Simreretter smager altid skønt! Prøv denne opskrift på en nem og lækker chili con carne, der blot laves med kalv i stedet for oksekød.

4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 500 g kalv i tern
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 ds flåede, hakkede tomater
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 spsk. Gringo krydderiblanding fra millmortar.com eller stødt chipotle chili
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 stang kanel
  • 1 ds. kitneybønner
  • salt og peber

Pynt:

  • evt. frisk koriander eller persille

Tilbehør:

  • løse ris, cremefraiche og guacamole

Sådan gør du:

  1. Hak løget, og skær guleroden i meget små tern. Skær kalveternene i kvarte, så du ca. får 1 x 1 cm tern. Varm olien op i en stegegryde. Brun kødet.
  2. Svits løg og gulerod med sammen med kødet et par min. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen bønnerne. Kog op, og lad retten simre under låg ca. 1 time.
  3. Kom bønnerne i en si, og skyl dem under koldt vand. Kom bønnerne i retten, og varm igennem. Smag til med salt og peber.
  4. Tag kanelstangen op, og pynt evt. med frisk koriander. Server retten med ris, cremefraiche og guacamole.